Talovanhuksesta voisi olla moneksi

09.11.2018 - 05:31 Mikko Perttunen
-Vanhan kunnantalon remontti alkoi jo keväällä, mutta nyt työt seisovat, koska tuleva käyttötarkoitus ei ole vielä selvillä, toteaa kiinteistöpäällikkö Teemu Nurminen.

 

Huittisten vanhassa kunnantalossa on viihtynyt monta asukkia.

Kunta osti vuonna 1920 asuin- ja liikekäyttöön rakennetun Rungon kiinteistön itse asiassa vasta vuonna 1945 helpottaakseen edellisen kunnantalon tungosta. Sinne voitiin sijoittaa verotoimisto ja työvoimatoimisto. (..)

Kun verotus siirtyi valtion hoitoon, tarjoutui mahdollisuus keskittää kunnantoimiston tehtävät Rungon taloon vuonna 1957. (..) 

–Kiinteistöllä on erittäin hyvä sijainti ja hyvän kokoinen tontti pääkadun varrella. Rakennus on kunnostettu ulkopuolelta ja on nyt edustavan näköinen. Mielestäni kiinteistöön voisi sopia asumista tai liiketoimintaa, kuten toimistotiloja, kaupungin tekninen johtaja Ulla Ojala kertoo.

Rakennuksessa on hänen mielestään paljon potentiaalia jo kokonsa ja sijaintinsa puolesta,

Noin 650-neliöinen suojeltu rakennus tarvitsee kuitenkin peruskorjauksen, jossa talotekniikka eli vesi- ja viemärijohdot, sähköt sekä ilmanvaihto uudistetaan, ja sisäpuoli kunnostetaan pinnoiltaan.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.