Huittisissa paljon positiivistakin – Esimerkiksi asuntokauppa käynyt hyvin, eikä muuttotappio vielä mahdoton

09.10.2019 - 05:09 Marja-Liisa Hakanen
–Jos on semmoinen mielikuva, että Huittisista muutetaan todella paljon pois, se ei pidä paikkaansa, tietävät Riikka Peippo (vas.), Marjo Stenfors ja Helena Kaitanen.

Huittislaiset ovat huolestuneina seuranneet, miten keskustassa on jäänyt liiketiloja tyhjilleen. Kuntalaisilla tuntuu olevan pelko, että kylä hiljenee ja entistä enemmän ihmisiä muuttaa muualle.

Tilanne ei kuitenkaan ole niin huono, vaikka Tilastokeskuksen pitkän aikavälin väestöennuste aika rajuja lukuja kertookin. Tällä hetkellä asiat ovat kuitenkin vielä aika hyvin. Sen tietävät kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peippo, markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitanen sekä kiinteistönvälittäjä Marjo Stenfors Huittisten Koti-Ikkunasta.

Stenforsin mukaan hyvää kertoo se, että asuntokauppa on selvästi vilkastunut alkuvuodesta ja viime keväästä. –Moni asia, joka keväällä tuntui takkuiselta, alkoi purkautua heinäkuussa ja sama tahti jatkui elo-syyskuussa ja näyttää edelleen jatkuvan. (..)

SP-Koti Huittisen Hannu Hurri kertoo, että heillä asuntokauppa on sujunut aika lailla viime vuoden tahtiin. Valtaosa asiakkaista on omalla paikkakunnalla asuntoa vaihtavia, mutta joukossa on myös muualta Huittisiin muuttavia.

–Kysytyimpiä ovat tällä hetkellä noin 100 000 euron omakotitalot, Hurri sanoo. (..)

Myös OP Koti Satakunnassa on havaittu, että asuntokauppa käy nyt mukavasti. Toimitusjohtaja Jukka Ruusumaa kertoo, että alkukesä oli vilkas, heinäkuussa ja elokuun alussa lomakautena oli vähän hiljaisempaa, mutta koulujen alettua kaupankäynti taas vilkastui.

–Sen jälkeen on oltu melkeinpä ylityöllistettyjä. Asiakkaat kysyvät nyt kaikenlaisia kohteita.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Lauttakylä-lehden numerosta 41 (9.10.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.