Naisten oma päivä

09.10.2018 - 05:06 Pipsa Vatanen
Seija Suomela-Norri (vas.), Kaija Ruosteenoja ja Mari Taneli kuuntelivat, mitä asioita taimi-konhoidossa pitää ottaa huomioon. Katajat, jalot lehtipuut, pähkinäpensaat ja pihlajat kannattaa säästää, jos ne eivät haittaa kasvatettavaa puustoa.

Huittislaiset Mari Taneli ja Seija Suomela-Norri ovat tunteneet toisensa yli 20 vuotta. Ystävättäret harrastavat yhdessä muun muassa kulttuuria; he käyvät taide-näyttelyissä ja teatterissa.

–Tämä on tällainen tyttöjen laatuaikajuttu, Taneli toteaa Naisten metsäpäivä -tapahtumassa ja naurahtaa.

Kulttuuri- ja kasvatusalalla työskentelevät naiset ovat myös metsänomistajia, mutta he kokevat olevansa liikaa miesten mielipiteiden varassa metsän hoitotoi-menpiteiden suhteen.

–Osallistuimme metsäpäivään, jotta saisimme lisää omaa näkemystä ja tietämystä.

Suomen metsäkeskuksen Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke ja MHY Satakunnan järjetämä päivä koostui kaupungintalolla pidetystä teoriaosuudesta, jossa käytiin läpi taimikonhoitoa ja harvennushakkuita.

Myöhemmin seurattiin vastaavia teemoja maastokohteilla metsurin ja harvesterin tekemänä.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehden välissä ilmestyvästä Omasta maasta -liitteestä
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.