Lauttakylän lukiossa koulupäiviin tuodaan lisää liikettä

09.09.2019 - 16:29 Pipsa Vatanen
Lukion peruskoululaisille järjestämä markkinapäiväkin pidettiin liikunnallisesti Kännölässä. Eemeli Salminen (edessä) ja Miikka Laineenoja (takana) pohtivat tehtävärastilla, mitä tarkoittavat ja mihin liittyvät defenssi ja moraali.

Syksyn aikana Lauttakylän lukion keskusradiosta on voinut kuulla seuraavan kuulutuksen: ”Nyt oppitunti seis ja kaikki tekevät kymmenen kyykkyä!”.
Rehtori Timo Mäkisen mukaan tarkoitus on ideoida 110 liikunnallista haastetta, joiden avulla koulupäiviin saadaan lisää liikettä ja sitä kautta opiskelijoille virkeyttä. Vastuuta on jaettu opettajien lisäksi kouluryhmille ja oppilaskunnan hallitukselle.
–Tähän mennessä on tehty jo parikymmentä tempausta. Niitä tehdään päivittäin. Kesken oppitunnin käydään juoksemassa vaikka yksi porrasväli.

Elokuussa pidettiin lukion perinteinen pesäpalloturnaus. Tapahtumaan yhdistettiin myös pieni cityseikkailu.
–Ympäri kaupunkia oli kymmenen suunnistusrastia, jotka kaikki liittyivät jollain tavalla liikuntaan.
Kaiken takana on Liikkuva opiskelu -hanke, jonka tavoitteena on lisätä opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä.
–Osaamisen ja oppimisen lisäksi pitäisi myös huolehtia opiskelijoiden hyvinvoinnista, rehtori korostaa.
Koulu-uupumus vaivaa erityisesti tyttöjä. Stressi ja paineet koulumenestyksestä aiheuttavat pahimmillaan uni- ja mielenterveysongelmia.
–Liikunta voi auttaa ennaltaehkäisemään näitä ongelmia.

 

Lue lukion Liikkuva opiskelu -hankkeesta lisää 11.9. Lauttakylä-lehdessä

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.

Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.