13 lomautusta Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistoon, 4 Huittisten yksikköön ja 9 Kokemäen yksikköön

09.03.2018 - 09:37 Minna Karru
Viime vuoden toukokuussa Hayon datanomiopiskelijat järjestivät Huittisissa koodauspäivän Sammun koulun kolmasluokkalaisille, opastusvuorossa opiskelija Lauri Paunu.

Sasky koulutuskuntayhtymän yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston Huittisten yksiköstä lomautetaan toistaiseksi neljä henkilöä. Kaksi heistä on opettajaa ja kaksi tukipalveluhenkilöä. Kokemäen yksiköstä irtisanotaan yksi opettaja ja lomautetaan toistaiseksi yhdeksän henkilöä. Heistä neljä on opettajaa ja viisi tukipalveluhenkilöä.

Kahta keväistä kokemäkeläistä lomautusta lukuunottamatta irtisanomiset ja lomautukset on tarkoitus toteuttaa syksyllä.

-Osassa tapauksista kyse on myös henkilökohtaisista ratkaisuista, esimerkiksi eläkesuunnitelmista. Yhdessä tapauksessa kyseessä on jo nyt sivutoiminen työ, selventää Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston vt. rehtori Kirsi Nikali-Rauva.

-Lomautustoimet ovat varautumista tulevaan. Mikäli opiskelijoiden määrää saadaan syksyllä kasvatettua ja opetettavia ja sitä kautta työtä on enemmän tarjolla, niin ihmisiä on mahdollista kutsua takaisin töihin, vt. rehtori sanoo.

Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston Huittisten yksikössä opiskelijoiden määrä on suurusluokkaa 200 ja Kokemäen yksikön suurusluokkaa 300.

-Osana yhteistoimintamenettelyä on sovittu yksimielisesti, että koko henkilöstön lomautusta ei toteuteta vuoden 2018 aikana, kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti toteaa.
-Toimilla vastataan ammatillisen koulutuksen reformin mukanaan tuomiin uudistuksiin ja haasteisiin, Lahti taustoittaa yhteistoimintaneuvotteluja.

 

 

Päviitetty klo 10.3. lisäämällä, että koko henkilöstön lomautusta ei toteuteta vuoden 2018 aikana.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.