Huittinen on Vuoden satakuntalainen liikuttajakunta

09.02.2019 - 19:11 Marja-Liisa Hakanen
Huittisten palkinnon vastaanottivat nuoriso- ja liikuntatoimenjohtaja Teuvo Munkki (toinen oik.), sivistysjohtaja Eija Mattila ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Martin Ylikännö. Kuvassa myös Vuoden seuratyöntekijä Pasi Nieminen. Kuva: Helena Kaitanen.

Huittisten kaupunki on saanut tänään lauantaina Porissa järjestetyssä  Satakunnan Urheilugaalassa Vuoden 2018 Liikuttajakunta -tunnustuksen. Titteli annetaan maakunnan kaupungille tai kunnalle, joka on edistänyt merkittävästi kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia. Valinnan tekivät Lounais-Suomen Liikunta- ja Urheilu, Satakuntaliitto sekä Porin ja Rauman urheilutoimittajien kerhot.

Huittisten valintaa Vuoden liikuttajakunnaksi perustellaan sillä, että kaupunki on edistänyt esimerkillisesti järjestötoimintaa, liikunnan olosuhteita, kuntalaisten liikkumista sekä heidän vastuunottoaan  omasta elämästä. Liikkumisen puitteet ovat kunnossa, sillä Huittisissa on monipuolinen liikuntapaikkaverkosto ja liikuntatilat ovat maksutta kuntalaisten käytössä. Liikkumaan kannustetaan myös kaupungin terveydenhuollossa , missä on otettu käyttöön liikunnan palveluketju, joka pyrkii ennaltaehkäisemään tehokkaasti elämäntapasairauksia. Kaikki koulut ovat mukana valtakunnallisessa Liikkuva Koulu -ohjelmassa. Myös Vipinää varpaisiin ja Liikkuva Huittinen toiminnot yhdessä seurojen ja järjestöjen kanssa pitävät kaupunkilaiset liikkeessä.

Huittisiin tuli toinenkin palkinto, sillä Latu ja Polku ry:n hallituksessa vaikuttava Pasi Nieminen valittiin Huittisten Vuoden seuratyöntekijäksi. Nieminen on aktiivisesti edistänyt maastopyöräilyharratusta Huittisissa. Hän on vetänyt pyöräilykursseja Kännölän maastopyöräily- ja patikointireitistöllä. Hän on myös yksi reitistön virallistamisen alkuunpanijoista. Nieminen toimii myös Huittisten Harjuhiihdon järjestelytoimikunnassa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.