Finnamylin Kokemäen tehdas avautuu tänään

01.09.2010 - 06:40 Minna Karru

Tänään avautuva Finnamylin tärkkelysperunatehdas Kokemäellä käynnistyy tavanomaista myöhemmin. Tosin jo viime viikolla tehdas jauhoi ”varaslähtönä” noin 3,5 miljoonaa kiloa niin sanottua varhaissopimus-perunaa.
Tehtaan käyntikausi jatkuu marraskuun puolivälin tienoille.
Syksyn aikana etupäässä Etelä-Satakunnassa sijaitsevilta 236 sopimusviljelmältä odotetaan jalostukseen tulevan noin 90 miljoonaa kiloa perunaa. Perunajauhoa tehdään noin 20 miljoonaa kiloa.
Tämän vuoden perunasato muodostunee arvioiden mukaan hankalista viljelyoloista huolimatta tyydyttäväksi. Kevään runsaat sateet myöhästyttivät istutuskautta. Loppukasvukausi on ollut perunan kasvurytmille liian kuiva ja kuuma. Tärkkelyspitoisuus on kuitenkin tavanomaista korkeampi ja noussee lähes 20 prosenttiin.
Kokemäen tehtaan tuotannosta noin 35 prosenttia menee elintarvikekäyttöön ja loput paperinjalostukseen sidos- ja päällysteaineeksi.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.