”Pikkulappia” kunnostetaan retkeilijöiden ja hiihtäjien tarpeisiin

08.11.2018 - 05:11 Satu Ojala
Harjureitistä on tehty uusi kartta, joka on tulostettavissa Harjureitin kotisivuilta ja ladattavissa mobiilisovelluksena. Lauri Parviainen kertoo, että uudet kartat tulevat myös reitin varrelle ja polkujen risteyskohtiin.

Huittisten ja Loimaan kaupunkien sekä Säkylän ja Oripään kuntien alueella sijaitsevalla Säkylänharjulla ja Virttaankankaalla kulkeva Harjureitti on kuntien yhteinen silmäterä, josta halutaan pitää huolta. Pikkulappina tunnetun alueen arvon ovat jo monet ulkoilijat löytäneet, mutta reitin tunnettavuuden eteen tehdään edelleen töitä.

Harjulla on 28 kilometriä pitkä ulkoilureitti, joka sai virallisen ulkoilureittistatuksen kaksi vuotta sitten. Tämä status velvoittaa kuntia myös huolehtimaan alueesta.

Reitille on tehty tänä vuonna uudet kotisivut, jonne on koottu  kattavasti tietoa reitistä. Sieltä voi ladata reittikartan mobiiliversiona, jonka avulla kännykästä voi katsoa, missä kohtaa reittiä parhaillaan on.

Uutena toimintona kotisivuilta näkee talvella latujen ajohetket. (..)

–Harjureitillä on iso matkailullinen arvo. Sinne tullaan lähiseudulta etenkin talvella hiihtämään. Sulan maan aikana Harjureitti on kasvattanut suosiotaan retkeilykohteena, sanoo Huittisten nuoriso- ja liikuntatoimen johtaja Teuvo Munkki.

 

 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.