Uutta pintaa Matkusjoentielle/Vampulantielle

08.07.2017 - 11:01 Satu Ojala

Matkusjoentie/Vampulantie eli maantie 2101 saa uutta pikipintaa ensi viikolla, kun tien päällystäminen alkaa.
Töitä tehdään päiväaikaan ja paikalla on liikenteenohjaus.
Heinäkuun viimeisellä viikolla eli viikolla 30 päällystystyöt alkavat kakkostiellä Kanteenmaan ja Huittisten välillä. Työt tehdään päivä- ja ilta-aikaan ja kohteella on liikenteenohjaus.

Ely-keskus on saanut paljon palautetta, jossa ihmetellään, miksi tiellä on alennettu nopeusrajoitus, vaikka työmiehiä ei näy missään. Kyse on siitä, että tietyöalueella on liikenneturvallisuussyistä oltava alhaisempi nopeusrajoitus niin kauan kuin työmaa on keskeneräinen. Tielläliikkujan näkökulmasta työmaa saattaa näyttää valmiilta, vaikkei näin olisikaan. Vaikka tiemerkinnät olisi tehty tielle päällystystöiden jälkeen, reunatäytöt voivat kuitenkin olla edelleen tekemättä tai ramppien päiden tiemaalaukset maalaamatta. Esimerkiksi reunatäyttöjen puuttuminen tien päällystämisen jälkeen lisää muun muassa tieltäsuistumisriskiä erityisesti kapeilla teillä.
-Urakoitsijat noudattavat tietyömailla tienpitäjän hyväksymiä liikenteenohjaussuunnitelmia. Monilla työmailla eri työvaiheita tehdään eri urakassa, jolloin yksittäisellä kohteella töitä ei aina pystytä sovittamaan saumattomasti yhteen. Urakoita kilpailutetaan isommissa kokonaisuuksissa, jolloin yksittäisessä urakassa pyritään tekemään kerralla useampia lähekkäin sijaitsevia kohteita. Sää vaikuttaa myös töiden tekemiseen, sillä sade voi sotkea aikataulun. Päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella ja tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä, kertoo päällysteinsinööri Tero Ahokas Varsinais-Suomen ely-keskuksesta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.