Suositus: Huittisiin kakkostielle kiihdytyskaista ja riista-aitaa

08.07.2017 - 06:36 Antti Salminen
Porista Huittisten ja Forssan kautta Helsingin suuntaan kulkeva valtatie 2 on luokiteltu raskaan liikenteen runkoyhteydeksi. (Kuva: Arkisto)

Ely-keskuksen kehittämisselvitys Porista kohti Helsinkiä vievän valtatien parantamistarpeista on valmistunut ja se etenee lausuntovaiheeseen.

Selvityksessä on laadittu vaikutusten arviointi kymmenistä infrastruktuuriin ja turvallisuuteen liittyvistä toimenpiteistä.

Kiireellisimmistä toimista, jotka pitäisi selvityksen mukaan toteuttaa seuraavan 10 vuoden aikana, muutama sijoittuu Huittisiin.

Mommolan eritasoliittymään pitäisi rakentaa valtatien 2 ja kantatien 41 rampille puuttuva liittymiskaista idän suuntaan. Samoin ehdotetaan puuttuvan riista-aidan rakentamista Jokilevon ja yhdystien 12716 (Riuttantie eli Kukonharjan tienhaara) välille.

Mommolan ja Jokilevon yritysalueiden välille suositetaan tehtävän jalankulku- ja pyöräilyväylä vuoteen 2027 mennessä. Lisäksi Loimijoen siltaa tulisi vahvistaa raskaita erikoiskuljetuksia silmällä pitäen.

Sen sijaan esimerkiksi Sahkon ja Mommolan risteyksien muut väyläjärjestelyt sekä Huittistenkadun ja Korkeakoskentien liittymän porrastus on sijoitettu selvityksessä kolmanteen kategoriaan. Näitä ei siis ehdoteta toteutettavan seuraavan 10 vuoden aikana.

Tietoja täsmennetty 8.7. klo 8.15.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.