Tunnelma ja perinteet houkuttelevat Pitkikselle

08.07.2016 - 11:37 Antti Salminen
Pitkis-Sportin nuorisoleirille osallistuivat tänä vuonna muun muassa huittislaiset Anni Mauriala ja Aleksi Bondfolk.

Kokemäen Pitkäjärvellä on yli 50-vuotiset perinteet lasten perinteisen liikuntaleirin Pitkis-Sportin järjestämisessä. Ensimmäisen kerran leiri pidettiin vuonna 1963.
Tänään perjantaina päättyvälle Pitkikselle osallistui 250 ohjaajaa ja vapaaehtoista sekä noin 1500 lasta ja nuorta. Palkollisia on vain muutama.
Nuorisoleirille osallistuivat huittislaiset Anni Mauriala, 14, yksi sen ohjaajista oli huittislainen Aleksi Bondfolk, 22. Pitkiksen tunnelma on ollut molempien mieleen.
–Kavereita Huittisista ei oikeastaan päässyt mukaan, mutta täältä on saanut paljon uusia kavereita. Mukavaa on ollut, Anni kertoo.
Nuorisoleiri on yksi 48:sta lajileiristä.
–Olemme kokeilleet muun muassa lippupalloa, alkusammutusta, geokätköilyä, kirkkoveneellä soutua ja fastscoopia, Aleksi Bondfolk luettelee.
Kolea sääkään ei ole estänyt hauskanpitoa.
–Täytyy vain pukea tarpeeksi päälle, liikkua eikä pysytellä paikallaan, Anni neuvoo.
Liikuntaleirin johtaja Krista Tuomisto kertoo, että vilustumisia ei ole juurikaan tullut, vaan helteillä sairaustapauksia ilmaantuu enemmän.
Ilmoittautuminen seuraavan vuoden Pitkikselle alkaa porrastetusti ensi tiistaiaamuna. Suosituimmat ryhmät täyttyvät muutamissa sekunneissa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.