Maksutonta sparrausapua tarjolla

08.04.2019 - 08:46 Minna Karru
Hanna Oivasen Vesiniitylle vuonna 2017 perustama Kajakkikioski on yksi huittislaisyrityksistä, joka on hyödyntänyt Proagrian maksutonta neuvontapalvelua. Kuva: Satu Ojala

–On tärkeää, että maaseudun yrittäjät ymmärtäisivät mahdollisuutensa saada neuvontaa. Moni ei miellä olevansa maaseutuyrittäjä. Neuvontamme piirissä ovat kui-tenkin kaikki yritykset Rauman ja Porin keskusta-alueiden ulkopuolella, yritysasiantuntija Anne Heikintalo ProAgria Länsi-Suomesta sanoo.
–Maksutonta sparrausapua on tarjolla 8 tuntia vuodessa kaikille maaseutualuei-den yrityksille, hän lisää.

Viime vuonna neuvontaa sai 230 satakuntalaista toimijaa.
–Yritysten toimiala vaihteli hirsirakentamisesta tilitoimistoihin ja ohjelmistokehityksestä jäätelön valmistukseen, Heikintalo kertoo.

Yrityksiä autetaan ProYritys-hankkeen nimissä muun muassa liiketoimintasuunnitelmien arvioinnissa, laskelmien laatimisessa ja tukimahdollisuuksien selvittämisessä.
–Yritykset kaipaavat apua myös sähköisessä asioinnissa, esimerkiksi Suomi.fi- ja Hyrrä-palvelun käytössä, Heikintalo listaa.

Hänen lisäkseen yritysasiantuntijan työtä Pro Agria Länsi-Suomen alueella tekevät Sari Uoti ja Annina Luotonen.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.