Koulu rakennetaan Huhkolanpuiston naapuriin

08.04.2019 - 21:53 Satu Ojala
Huittisten kaupunginvaltuusto äänesti uuden Lauttakylän koulun sijaintipaikaksi Huhkolan, jonne koulu nousee aikanaan puiston ja keskusurheilukentän väliin.

Huittisten kaupunginvaltuusto pohti tänä iltana liki kahden ja puolen tunnin ajan uuden Lauttakylän koulun sijaintipaikkaa. Projektipäällikkö Ari Jokihaara WSP Finlandista valotti valtuutetuille kolmen eri rakennuspaikkavaihtoehdon kustannuksia. Niiden perusteella hankalin ja kallein vaihtoehto oli rakennuspaikaksi jo kertaalleen valittu Kivirannan pelto vanhan meijerin vieressä. Tehtyjen tutkimusten perusteella edullisin vaihtoehto on Huhkola, jonka valtuusto valitsi kolmen äänestyksen jälkeen rakennuspaikaksi.

Valtuusto äänesti ensin sivistyslautakunnan puheenjohtajan Hannu Haapasalon (kesk) esityksestä, että sijaintipaikasta päätettäisiin joko toukokuun tai kesäkuun valtuustossa, johon mennessä olisi lasketettu vertailukelpoiset kustannukset kunkin rakennuspaikan liikennejärjestelyjen ja muiden vastaavien järjestelyjen kustannuksista. Haapasalon esitystä kannatti Jouko Lindstedt (ps), mutta se kaatui äänin 24-3.
Toisessa äänestyksessä vastakkain olivat Tinja Tähtisen (kok) esitys Kivirannan pellon ja Ilkka Riuttamäen (ps) esitys vanhan kivikoulun rakennuspaikasta. Kivikoulun paikka voitti äänin 19-6 kahden äänestäessä tyhjää.

Ratkaisevassa kolmannessa äänestyksessä olivat vastakkain Huhkolan ja kivikoulun rakennuspaikat. Tässä äänestyksessä keskustan ja perussuomalaisten ryhmät hajosivat, mutta Huhkolan vaihtoehdon kannalla olivat kokoomuksen, sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton ryhmät. Kaupunginhallituksen ja koulun rakentamisen ohjausryhmän esitys Huhkolasta voitti äänin 15-12.

Uutista korjattu viimeisen äänestyksen osalta.
Lue aiheesta lisää keskiviikon Lauttakylä-lehdestä. 

KOMMENTIT
8. huhtikuu 2019 - 22:08Ilkka Lahti
Voi paskan marjat.
8. huhtikuu 2019 - 22:13Nimimerkki: Puiston puolesta
Ei voi sanoa, että tulee puiston ja keskusurheilukentän väliin, jos noin pieni pala vaan jätetään puistoa. Puisto on kuitenkin historiallinen alue kartanon vanhoine rakennuksineen, suojelukohde siitä pitäisi tehdä. Lapset on ennenkin osannut kulkea kivikoululta ja koululle. Turhaanko se kirkkopuistokin kunnostettiin ja tyhjän takiako ne korotetut suojatiet on tehty kirkon ja torin kohdille? Naurettavaa, että edes ajatellaan pistää puisto nurin ja rakentaa sinne koulu, muutenkin jo ahtaan oloiseen lähiöön.
9. huhtikuu 2019 - 8:59Nimimerkki: Valituksia peliin
Jo toinen puisto ollaan tuhoamassa Huhkolasta, herätkää asukkaat! Käsittämätön päätös.
9. huhtikuu 2019 - 10:11Nimimerkki: piakkoin pois muuttava.
Voi olla, että kaupungin rahat on loppu tai ainakin vähissä, tämän kaltaisilla päätöksillä loppuu kyllä myös veronmaksajat.
9. huhtikuu 2019 - 12:27Nimimerkki: Verorahat muualle
Hienoa Huittinen. Rahat on lopussa ja häädetään loputkin ulos, saatika että saataisiin houkuteltua uusia veronmaksajia! Niin paljon potentiaalia ja niin huonoa päätöksentekoa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.