Kotirannan palvelukoti nykyään osa Mehiläinen Oy:tä

08.03.2018 - 05:07 Mikko Perttunen
Mari Haavisto (kesk.) kertoo, että Kotirannassa toteutetaan portaittaista kuntoutusta, ja palveluita voidaan tarvittaessa myös keventää. Kotirannan henkilökuntaan kuuluvat muun muassa Kiia Pätsi (alhaalla) ja Leena Santala.

Mielenterveyskuntoutujien asumispalveluita tuottavassa Palvelukoti Kotirannassa eletään muutoksen hetkiä. Marraskuussa Mehiläinen Oy osti palvelukodin liiketoiminnan ja nyt toimintayksikön nimi muuttui Ykköskoti Kotirannaksi. Huhtikuun alusta alkaen toiminnot on yhtenäistetty Mehiläisen malliin viimeistä piirtoa myöten.
–Täytyy myöntää, että toiminnalle tulee iso tuki taakse. Tietoturva- ja asiakastietojärjestelmät on kaikki päivitetty. Toisaalta olemme edelleen itsenäinen oma yksikkö, mutta meillä on kuitenkin organisaation tuki kriisitilanteissa, kertoo yksikön johtajaksi jäänyt entinen omistaja Mari Haavisto.

Kaupan yhteydessä myytiin liiketoiminta Mehiläiselle sekä kiinteistöt ja puolen kilometrin säteellä itse palvelkukodista sijaitsevat Kotirannan tukiasunto-osakkeet erilliselle kiinteistösijoittajalle. Mehiläisen toimintatapaan kuuluu, että se vuokraa tilat sijoittajalta silloin, kun se vain on mahdollista.
Odotuksissa on myös se, että toimintaa saadaan monipuolistettua.
–Sastamalan Ykköskoti Kuusimäen kanssa on tehty jo yhteistyötä asiakashankinnassa, ja nyt meillä on mahdollisuus tarjota laajennettua palvelua sitä tarvitseville, Haavisto kertoo.

Kotiranta on kaksivuoroyksikkö, jossa seitsemän hoitajan resursointi painottuu päivään ja iltaan. Yöllä päivystäjä on puhelinyhteyden päässä. Hän saa myös hälytyksen esimerkiksi siitä, jos hoitokodissa tapahtuu jotain huomionarvoista, jos vaikkapa ulko-ovi avautuu.

 

Leipomatonta kakkua jaetaan jo

Isoista yksityisistä terveysalan yrityksistä Huittisissa on tähän mennessä jyllännyt Attendo, jolla on täällä vanhusten hoivakodit Iltatuuli ja Tuulentupa sekä työterveyshuolto. Syksyllä Mehiläinen otti jalansijan paikkakunnalta ostamalla Palvelukoti Kotirannan. Yksityisiä hoiva- ja terveyspalveluita houkuttelee maakuntiin tietysti neljä kirjainta.
S, O, T ja E.
Vaikka on vielä epäselvää, miten uudistukset tulevat toteutumaan, haluavat yritykset olla valmiina.

 

 

 

Lue juttu ja kommentti loppuun Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.