Hullu Puhallus toi satoja soittajia Huittisiin

08.02.2017 - 08:55 Anna Nieminen
Huittislainen Saara Latvanen kilpaili lauantaina A-sarjassa huilunsoitollaan. Kuva: Anna Nieminen

Lasten ja nuorten puhallinsoitintapahtuma järjestettiin kolmannen kerran.
–Hyvin meni. En juuri jännittänyt ja tuntui, että sujui ihan hyvin, totesi huittislainen Saara Latvanen astellessaan pois Ryti-salin kisailuareenalta lauantaina.
18-vuotias Latvanen osallistui viikonloppuna Huittisissa Kuninkaisten koulutus- ja kulttuurikeskuksessa järjestettyyn kolmipäiväiseen Huittisten Hullu puhallus-musiikkitapahtumaan.
–Musiikki on ollut lapsesta asti iso osa elämääni ja se on se mitä teen päivittäin.
Latvanen kirjoittaa ylioppilaaksi tänä keväänä Lauttakylän lukiosta ja tavoitteena on jatkaa musiikin ammattiopintoihin.
–Kirjoitusten jälkeen aion hakea opiskelemaan musiikkipedagogiikkaa Tampe-reelle ja Helsinkiin, kertoi Latvanen.
Puhallinsoitintapahtuma sisälsi sekä kisailun että kuunnelmuksen.
–Lapsille ja nuorille suunnattu kisailu tarjosi tilaisuuden esitellä musiikillisia taitojaan ammattilaistasoisen tuomariston edessä. Kaikille puhallinsoittajille avoin kuunnelmus taas antoi esiintymisvarmuutta ja soittajien kaipaamaa palautetta, totesi Huittisten Musiikkiopiston rehtori Eeva-Maija Talasma.

Yksi Hullun puhalluksen kuunnelmukseen osallistuneista oli vampulalainen Samuel Bland. 14-vuotias saksofonisti soittaa koulun bändissä ja säveltää itse kappa-leita.
–Vähän jännittää tuo kuunnelmus, mutta olen harjoitellut paljon. Saksofonin li-säksi soitan myös pianoa, kitaraa ja rumpuja. Omia kappaleita syntyy improvisaa-tion pohjalta, kertoi musiikin nuori monitaituri.
Bland kulkee musiikissa saksofonisti-isänsä jalanjälkiä ja haaveilee yllättäen rock-bändistä.
–Kiinnostus musiikkiin on syntynyt perheen musiikkiharrastusten pohjalta. Ihan tavallinen pop ei innosta. Haaveena on, että saisin soittaa joskus vielä rock-bändissä tai big bandissa, hän paljasti.

 Huittisten musiikkiopiston rehtorin Eeva-Maija Talasman mukaan tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut. Osallistujia oli ennätysmäärä eli yli 300.
–Uutuutena oli, että pystyimme liikuntahallin toisen estradin ansiosta pitämään samaan aikaan kisailua ja kuunnelmusta. Näin suurikin määrä osallistujien esityksiä saatiin kulkemaan jouhevasti.
–Ilahduttavaa oli se, miten kaukaa mukaan Huittisissa järjestettävään tapahtumaan oli lähdetty, aina pohjoista Suomea myöden.
–Soittajille tällaisesta tapahtumasta on monenlaista hyötyä, kuten rakentavan palautteen saa-minen ammattilaistuomaristolta, esiintymiskokemus sekä sosiaalisen verkoston kartuttaminen, lisää Talasma.
–Harmillista oli, ettei huittislainen Saara Latvanen päässyt finaaliin, vaikka soittikin alkukarsinnassa erinomaisesti, Talasma toteaa.
Sen sijaan säkyläläinen, huiluopintonsa Huittisten musiikkiopistossa aloittanut Janette Levan jakoi A-sarjan jaetun ensimmäisen sijan helsinkiläisen Sami Leponiemen kanssa.

Huittisten Hullun puhalluksen tulokset
A-sarja: 1) Janette Lévan ja Sami Leponiemi, 3) Huiluryhmä Allegro; kannustuspalkinto Sanni Jyllilä
B-sarja: 1) Nuppu-Neilikka Salmiovirta ja Samuel Eriksson ystävineen, 3) Jemina Manssila ja Eino Niemelä ; kannustuspalkinto Valtteri Laiho
C-sarja: 1) Pirta Sippola, 2) Eveliina Viitanen, 3) Ilona Turriago ja Saana Rantala; kunniamaininta Trio Kot-kot

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.