Käytetty, mutta kauan odotettu

08.01.2019 - 05:31 Mikko Perttunen
Paloauton takaosasta löytyvät muun muassa hydraulinen leikkuri (etualalla vas,) ja hydraulinen levitin.

–Nyt siirryttiin nykyaikaan kaluston osalta. Suuri osa on sellaista, mitä on päässyt hipelöimään vain koulutuksissa, Huittisten vapaaehtoisen palokunnan päällikkö Mari Latvala hehkuttaa.

VPK sai vastikään uuden sammutusauton. Vaikka ”uusi” se on ainoastaan vapaa-palokuntalaisille. Pelastuslaitoksen sisällä toimii kalustokierto, mikä tarkoittaa sitä, että kun vuodessa koko Satakuntaan saadaan yleensä kaksi uutta sammutusautoa, siirtyy vanha kalusto hierarkiassa alaspäin sopimuspalokunnille.

VPK:ssa on odotettu uutta autoa jo kahden ja puolen vuoden ajan. Vanha sammutusauto alkoi syödä niin paljon rahaa, että siitä piti luopua. Tilalle saatiin kyllä väliaikaisratkaisu, mutta se ei taas sopinut täydellisesti VPK:n tarpeisiin. Kun uusi auto tuli itsenäisyyspäivänä Laviasta, vanha, mutta vielä täysin käyttökelpoinen sammutusauto matkasi puolestaan Köyliön Tuiskulaan.

 

 

 

Lue juttu loppuun ja katso paloauton sisältö 9.1.-Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.