Vesivahinko terveyskeskuksessa

08.01.2016 - 11:04 Satu Ojala
Kuivaus aloitettiin jo eilisiltana reilun tunnin päästä siitä, kun vuoto havaittiin.

Huittisten terveyskeskuksen saneeraus koki ikävän takaiskun eilen illalla, kun pakkanen jäädytti tuulikaapin lämminilmapuhalluskoneen sisältä vesiputken. Terveyskeskuksen poliklinikalta oli viimeinen työntekijä lähtenyt kuuden aikaan illalla ja puolitoista tuntia myöhemmin poikkesi työpaikallaan sattumalta toinen työntekijä. Tällöin veden vallassa oli jo noin 300 neliötä vastaanottottiloja ja vettä oli lattialla parisen senttiä.

-Automatiikka olisi jo pian antanut vuodosta hälytyksen, mutta onneksi siihen päästiin nopeasti kiinni, sanoo kaupungin rakennuspäällikkö Ari Jyräkoski.
Vesivuoto tukittiin nopeasti ja vettä oli imuroimassa muun muassa Huittisten vpk:n yksikkö ja kiinteistöhuolto.
-Kuivaus saatiin jo yhdeksältä illalla käyntiin, joten voi olla, että tästä selvitään vähällä. Tiloissa tehdään kuitenkin kosteusmittaukset ja vahingot korjataan ennen kuin tiloja otetaan uudelleen käyttöön. Tällöin veden kastelemiin tiloihin muuttaa fysioterapia. Lääkäreiden ajanvarausvastaanotto jatkuu tiloissa entisellään, sillä sinne saakka vahinko ei ole ulottunut. 
-Voi olla, että jo nyt osoittautuu viisaaksi ratkaisuksi se, että lattiat on kapseloitu alapuolista kosteutta vastaan. Se saattaa estää nyt myös tämän vuodon aiheuttaman kosteuden etenemisen. Kapselointi estää myös kosteuden etenemistä jonkin matkaa myös seinille, sanoo Ari Jyräkoski.

Terveyskeskuksesta on nyt saneerattu vuodeosasto eli entinen kakkososasto. Entinen ykkösosasto saneerattiin fysioterapian tarpeisiin ja lääkäreiden vastaanottotiloiksi. Kuninkaisten keskuskeittiö ja röntgen pääsivät jo syksyllä takaisin saneerattuihin tiloihin. Poliklinikan saneeraus on myös valmistunut ja päivystävän lääkärin vastaanotto siirtyy poliklinikalle tiistaina.
Vesivanhingon vuoksi vastaanotoille kuljetaan jo nyt pääoven kautta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.