Nuoret vaativat tiiviimpää yhteyttä koulutuksen ja työelämän välille

22.07.2010 - 07:17 Minna Karru

Nuoret ajattelevat työllistymistä suunnitellessaan opintojaan, ja ovat samalla huolissaan työllistymisestään opintojen jälkeen. Moni nuori kokee, ettei ole saanut koulutustaan vastaavaa työtä.
Vastaukset ovat Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssin kyselystä, jonka tulokset julkaistiin SuomiAreenassa. Kysely toteutettiin kesä-heinäkuussa internetissä. Siihen vastasi 220 noin 16-29 -vuotiasta nuorta.

Kyselyn mukaan nuoret haluavat koulutukselta läheisempää suhdetta työelämään ja enemmän käytännön harjoittelua osaksi opetusta.
Parannettavaa on myös opetuksen laadussa. Kyselyyn vastanneista kolmannes ei ollut tyytyväinen saamaansa opetukseen. Kritiikki kohdistui ennen kaikkea korkeakouluihin.
Moni vastaaja nosti tärkeimmäksi koulutuksen kehityskohteeksi opinto-ohjauksen. Sen osana opiskelijoille tulisi kertoa esimerkiksi eri alojen työllistymismahdollisuuksista.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.