Liisa Savolaisesta vuoden pelimanni

12.07.2010 - 07:21 Minna Karru

Satakunnan Kansanmusiikkiyhdistys on valinnut vuoden pelimanniksi huittislaisen Liisa Savolaisen. Valitsijat totesivat Savolaisen esimerkillisellä tavalla toimineen pelimannimusiikin edistäjänä Satakunnassa ja esikuvana muille maakunnan pelimanneille.
Hän aloitti soittoharrastuksensa 44-vuotiaana, jolloin osti ensimmäisen mandoliininsa. Innostajana ja opettajana Savolaiselle oli Eino Paunu, jonka kanssa hän myös ensimmäisen kerran esiintyi.
Savolainen on soittanut mandoliinin lisäksi myös viulu, lisäksi hän laulaa. Nykyisin hänen yhtyeensä on Äetsän pelimannit.

Kiikoisten purpureilla palkittiin myös porilainen mestaripelimanni Arvo Viitaniemi. Hän sai Suomen kansanmusiikkiliitto ry:n kultaisen ansiomerkin. Tällä viikolla 80 vuotta täyttävä Viitaniemi tunnetaan muun muassa Wilssonin Pelimannien viulistina.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.