Pikkupaikkakunnan elokuvateatteribisnes luovii suoratoistopalveluiden ja suurten salien ristiaallokossa

07.11.2019 - 05:21 Mikko Perttunen
Toni Salmi tuurailee Huittisten lipun- ja leffaherkkumyynnissä satunnaisesti. Pääasiallisesti hän työskentelee Vammalan Kinosetissa.

Elokuvateattereilla on ollut helpompiakin aikoja. Tällä hetkellä kentiessuurin yksittäinen haaste ovat suoratoistopalvelut.

–Ennen kaikkea kilpailemme tietysti ihmisten vapaa-ajasta, ja sitä kakkua ovat jakamassa monet muutkin, Kinosetin toimitusjohtaja Vesa Aaltonen sanoo. Kinosetilla on elokuvateatterit Huittisissa,Vammalassa, Loimaalla ja Somerolla.

Aaltonen muistuttaa, että julkaisuikkuna elokuvateattereiden ja muiden palveluiden välillä on vielä riittävän pitkä. Uutuustuote on aina uutuustuote.

Pikkukaupungin elokuvateatteri kilpailee myös isompien teattereiden kanssa, vaikkei samalla paikkakunnalla muita toimijoita olisikaan.

–Ihmiset matkustavat ja käyvät isommissa kaupungeissa, kuten Porissa tai Tampereella, hoitamassa myös muita asioita. Samalla siellä voidaan tietysti käydä myös elokuvissa.

Aaltonen ei näe elokuvateatteria ainakaan vielä luksustuotteena.

–Lippuhintojen kehityskaari on ollut aika maltillinen. Eihän se mikään päivittäinen kulutushyödyke ole, mutta kuitenkin jollain lailla lähes kaikkien saavutettavissa olevaa arkiviihdettä.

 

 

Lue juttu kokoloppuun Lauttakylä-lehden Tarmo-Yrittäjäliitteestä (6.11.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.