Urheilijat valmistautuvat paralympialaisten avajaisiin Riossa

07.09.2016 - 19:58 Satu Ojala
Maalipallojoukkueella on ollut kolmet joukkuetreenit harjoituskentällä ja yhdet pelitreenit Future Arenalla, jossa varsinaiset ottelut pelataan.

-Ollaan juuri lähdössä avajaisiin, ja huomenna on jo eka peli Suomen aikaa klo 23.30 yhtä suurimmista ennakkosuosikeista, Liettuaa vastaan. Fiilis on odottava, kertoo huittislainen maalipallojoukkueen jäsen Markus Tihumäki. Hän on ensimmäisissä paralympialaisissaan.

-Fiilikset on tällä hetkellä todella hyvät ja korkealla. Itsellä kesti jetlagista selviämiseen 5-6 päivää. Vasta kaksi edellistä päivää olen alkanut olla huumorintajuinen oma itseni. Olen pystynyt sen myötä enemmän nauttimaan täällä olosta ja keho sekä mieli ovat virkeämpiä, naureskelee Tihumäki.

Suomen maalipallojoukkueella on ensimmäisen viikon aikana ollut kolmet joukkuetreenit harjoitushallilla sekä yhdet pelitreenit kisa-areenalla, Future Areenalla.
-Joukkuetreeneissä on painotettu pelinomaista harjoittelua, heittoa ja puolustusta sekä tietysti joukkuepeliä. Päällisin puolin vaikuttaa oikein hyvältä ja varsinkin itsellä kaksi edellistä treeniä on tuntunut todella hyviltä. Paremmilta mitä pariin kuukauteen. Joukkuelajissa tärkeää on yhteishenki ja hyvä fiilis. Ollaankin pelattu ilmakiekkoturnausta ja Texas Hold-emia, lilluteltu piha-altaassa ja poikettu Kristus-patsaalla  vapaa-ajalla. Hierontoja, pientä jumppaa ja muuta myös mahtuu ohjelmaan, kertoo Markus Tihumäki paralympiakylästä.

Maalipallojoukkueen lisäksi ratakelaus pääsee käyntiin huomenna. Amanda Kotajalla on ensimmäinen startti perjantaina aamuyöllä Suomen aikaa heti yhden jälkeen sadan metrin alkuerissä. Tämän Kotajan päämatkan finaali on lauantaina aamuyöllä myös yhden maissa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.