Hevosurheilupuiston tonttikauppa kaupunginhallitukseen

07.06.2018 - 14:17 Satu Ojala
Maija Yli-Huhtala on valmentaja ja kilparatsastaja, jolla on kokemusta kansainvälisistä kilpailuista 15 vuoden ajalta aina EM-tasolle asti. Tallin minishetlanninponi Peukku on lähinnä Yli-Huhtalan perheen lasten poni.

Huittisten kaupungin ja MYH-Horses Oy:n välinen tonttikauppa on kaupungin-hallituksen päätettävissä maanantaina. Asia oli jo kerran aiemmin listalla, mutta se vedettiin pois tarkempien selvitysten vuoksi.
Maija Yli-Huhtala on tehnyt yrityksensä nimissä ostotarjouksen 12,9 hehtaarin määräalan ostosta Kivirannantien varresta.  Alueella sijaitsee myös Huittisten hevoskasvatusyhdistyksen ravirata, jolle kaupunki on vuokrannut määräalan 30 vuodeksi. Vuokrasopimus siirtyy kaupassa uudelle omistajalle. Määräalan kauppahinta on 85 000 euroa.
Raviradan käyttö säilyy ennallaan ja on yhdistyksen jäsenten käytettävissä kuten ennenkin.
Yrityksen palvelujen laajentaminen on jo pitkään ollut Yli-Huhtalan suunnitelmissa.
–Minulla on loputon halu kehittää oman yritykseni toimintaa ja samalla hevosurheilun harrastusmahdollisuuksia Huittisissa. Tämä yrityksemme vieressä oleva alue sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti, sanoo Maija Yli-Huhtala.
Puistoa on tarkoitus rakentaa vähitellen. 
–Kaikki on vielä suunnitteluvaiheessa, aluksi teemme maiseman- ja metsänhoitotöitä. Toivottavasti vuoden päästä päästään jo rakentamaankin, sanoo Yli-Huhtalan puoliso Mikko Tihumäki.
–Maastoesteharjoituksissa käymme muualla, lähinnä Ypäjällä, jossa on hienosti onnistuttu yhdistämään raviurheilu ja ratsastustoiminta, sanoo Maija Yli-Huhtala.
–Alueelle ei ole tarkoitus rakentaa maastoesterataa, vaan siirrettäviä maastoesteitä, jotta kukaan ei lähde radalle ilman valvontaa. Hevosurheilupuistoa kehitetään yhdessä asiantuntevien suunnittelijoiden kanssa ottaen huomioon ravihevoset, ratsut sekä lenkkeilijät, sanoo Mikko Tihumäki.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.