Saarioinen aloittaa Huittisissa yt-neuvottelut

07.03.2019 - 10:30 Pipsa Vatanen

Saarioinen aloittaa ensi keskiviikkona Huittisten tuotantolaitoksessa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat kaikkia tuotannon työntekijöitä. Työnantajan tavoitteena on vähentää 17 henkilötyövuotta. Kutsu yt-neuvotteluihin tuli työntekijöille täytenä yllätyksenä.

–Tällä hetkellä töitä riittää sen sijaan, että tekijöitä pitäisi vähentää. Suunta on ollut hyvä pitkästä aikaa niin Saarioisten kuin Huittistenkin näkökulmasta. Reaktiot työntekijöiden keskuudessa ovat olleet tyrmistyneitä ja vihaisia, pääluottamusmies Lauri Lehtinen korostaa.

Työntekijät pitävät vähennystarvetta liioiteltuna ja vastustavat irtisanomisia kahden päivän ulosmarssilla. Työvuorot jätetään tekemättä tänään torstaina ja huomenna perjantaina. Työntekijät palaavat töihin sunnuntaina yövuorosta kello 22 lukien.

–Työntekijät näkivät, että jotain on tehtävä, että viesti menee työnantajalle perille, Lehtinen perustelee.

Työnantajan mukaan vähennystarpeesta seitsemän henkilötyövuotta toteutettaisiin sisäisenä siirtona Sahalahden yksikköön ja kymmenen henkilötyövuotta vähennettäisiin tuotantoa tehostamalla ja työn uudelleenjärjestelyin, eli käytännössä irtisanomisin.

Saarioinen on investoinut uuteen linjastoon Saarioisten Sahalahden valmisruokatehtaalla. Puuron valmistus siirtyy Huittisista Sahalahteen vaiheittain syyskuun ja maaliskuun välisenä aikana.

–Puuron valmistuksen siirto Sahalahteen ensi vuoden maaliskuuhun mennessä on ollut kyllä tiedossa, mutta yt-neuvottelujen ajankohta on siihen nähden aika aikainen. Työntekijöitä on tässä suhteessa johdettu harhaan.

Saarioisten Huittisten tuotantolaitoksella työskentelee noin 120 ihmistä. Yt-neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa. Neuvotteluista kertoi ensin Suomen Elintarviketyöläisten Liitto.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.