Huippukokous naapurissa

07.02.2016 - 13:11 Minna Karru

Sastamalan perus- ja lukio-opetuksen oppilaiden edustajat kokoontuvat keskiviikkona lasten ja nuorten huippukokoukseen Sylvään koululle. Huippukokouksessa jaetaan rahaa kouluviihtyvyyden ja koulujen kunnossapidon parantamiseen. Määrärahojen jaosta päättävät kokoukseen osallistuvat lapset ja nuoret itse.

Keikyän koulu hakee rahaa retkeen sisähuvipuistoon, Kiikan koulu frisbeegolf-rataan ja Äetsän koulu linnunpesäkeinuun. Verkostolukio hakee rahaa oppilaiden ryhmäytymispäivään, joka on tarkoitus järjestää syksyllä 2016 aloittaville. Opiskelijajoukkoa kasvattavat tuolloin äetsäläiset ja mouhijärveläiset nuoret Sarkia-lukion ja Mouhijärven lukion lopettamisen tähden.

Huippukokouksen jälkeen päivä jatkuu lasten ja nuorten foorumilla. Perus- ja lukio-opetuksen oppilaiden lisäksi paikalla on silloin Sastamalan koulutuskuntayhtymän opiskelijoiden edustajia. Oppilaiden aloitteesta foorumin aiheena ovat koulukuljetukset ja julkinen liikenne Sastamalassa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.