Tiukka pistetaisto kääntyi LP Kangasalan voitoksi

07.01.2017 - 19:23 Minna Karru
Syyskauden avauspeli Kangasalaa vastaan pelattiin lentopalloareenaksi muokatussa Porin Isometsän jäähallissa. Siellä Kangasala otti LP Vampula Huittisista 3-0-voiton.

LP Kangasala oli kotonaan LP Vampula Huittista vahvempi erin 3-2.
Ennen tämän päivän peliä LP Vampula oli naisten mestaruusliigan kuudes 15 pisteellä ja LP Kangasala seitsemäs 13 pisteellä.

Ensimmäisen erän alku oli hienoista LP Vampulan hallintaa. Karkuun vieraat lähtivät tilanteessa 4-6 ja etenivät varmasti tilanteeseen 7-13. Hanna Salomäen ässäsyötöin ja hyökkäyspisteellä kotijoukkue kiri tilanteeksi 11-13. LP Vampulan aikalisän jälkeen vieraat olivat niukasti niskan päällä tilanteeseen 19-19 asti. Toisen aikalisänsä LP Vampula otti tilanteessa 20-19. Eeva Puukan hyökkäys- ja torjuntapistein sekä Elli-Noora Hiltusen ässäsyötöllä avulla vieraat pääsivät tasoihin 22-22. Kotijoukkueen Daniela Öhmanin hyökkäysvirheet avittivat vieraat 24-26-erävoittoon, jonka niitti tuli Binetou Sown hyökkäyspisteellä.

Toisen erän alussa peli lainehti tasaisesti, joukkueet johtivat vuoron perään pisteellä parilla. Kotijoukkue oli parhaimmillaan kolmen pisteen johdossa 9-6 ja 10-7. Vieraat laittoivat kuitenkin kampoihin ja tasoittivat tilanteeksi 10-10 ja 12-12. Kotijoukkue ei antanut periksi, vaan venytti kaulan neljään pisteeseen. Salomäen hyökkäyspisteen ja ässäsyötön jälkeen, tilanteessa 22-18 LP Vampula otti aikalisän. Se ja toinen aikalisä tilanteessa 24-18 eivät kuitenkaan auttaneet, vaan kotijoukkue vei erän 25-18.

Kolmatta erää pelattiin tasapäin tilanteeseen 11-8 asti, jolloin LP Vampula otti aikalisän. Muutamassa hetkessä tilanne tasoittui ja vieraat siirtyivät Paloniemen ja Puukan hyökkäyspistein 12-13-johtoon. Tuotapikaa kotijoukkue tasoitti tilanteen ja lähti karkumatkalle. Tilanteessa 18-15 vieraat käyttivät toisen aikalisänsä. Se ja lopun vaihtoruletti teki tehtävänsä, LP Vampula tasoitti tilanteiksi 21-21, 23-23, 24-24 ja 25-25. Kotijoukkue oli kuitenkin viime hetkillä onnekkaampi ja vei erän 27-25.

Neljännenkin erän alkuminuuteilla joukkueet olivat tasoissa tai vuoron perään pisteen johdossa. LP Vampula lähti nousuun tilanteessa 5-5 ja pelasi neljän pisteen kaulan ennen kuin kotijoukkue otti aikalisän. Mutta senkin jälkeen vieraat pysyivät johdossa ja menivät menojaan erävoittoon 17-25.

Ratkaisevan erän kotijoukkue aloitti napakasti kahdella Dayana Segovian hyökkäyspisteellä, mutta vieraat tasoittivat heti tilanteen. He eivät kuitenkaan päässeet ohi, vaan kotijoukkue eteni määrätietoisesti tilanteeseen 8-2. LP Vampula aloitti Sown ja Taylor Brunsin hyökkäyspistein nousunsa. Tilanteessa 8-6 kotijoukkue otti aikalisän, mutta LP Vampula pääsi pisteen päähän tilanteessa 9-8. Kotijoukkue kuitenkin nakutti pisteitä niin, että tilanteessa 12-9 vieraat ottivat aikalisän. Senkin jälkeen peli pysyi LP Kangasalan hallinnassa ja he nappasivat ratkaisevan erän voiton 15-11.

LP Vampulan pisteentekijöinä kunnostautuivat Binetou Sow (19), Elli-Noora Hiltunen (16) ja Eeva Puukka (14). Puukan saldosta viisi oli torjuntapisteitä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.