Seutukaupungin yrityksille apua osaavan työvoiman saamiseen ja verkostoitumiseen

06.11.2019 - 05:27 Marja-Liisa Hakanen
Osaavaa työvoimaa kaipaavien yrittäjien kannattaa ottaa yhteyttä Sari Laaksoon (vas.), Riikka Peippoon ja Katimari Partaseen, samoin työntekijöiden, joilla on osaamista tai jotka haluavat sitä kartuttaa.

Huittinen on mukana kolmessa Seutukaupungit-verkoston hankkeessa. Yksi on Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa -verkostohanke, jossa Sasky koulutuskuntayhtymä on yksi osatoteuttaja. Huittisten ja Sastamalan lisäksi hankkeessa ovat mukana Ikaalinen ja Parkano. Kokemäki on mukana verkostokumppanina.

–Kartoitamme yritysten koulutustarpeita. Niiden perusteella luodaan erilaisia joustavia koulutuspolkuja ja ratkaisuja, joilla tarpeisiin voidaan vastata. Samalla esittelemme yrityksille tämän ajan ammattikoulutusta, kertoo hanketyöntekijä Katimari Partanen Saskysta.

Yrityksille lähetään kysely, jolla kartoitetaan, millaisia osaajia tai millaista koulutusta niissä tarvitaan.

–Kyselyn pohjalta pyritään rakentamaan malli, jolla pystyttäisiin hyvin ja nopeasti reagoimaan koulutustarpeisiin myös pienissä yrityksissä. (..)

Toisessa hankkeessa, joka on nimetty Seutu2-hankkeeksi, etsitään työkaluja, joilla voidaan tiivistää yhteistyötä eri palvelujen, esimerkiksi TE-hallinnon, elinkeinopalvelujen ja koulutuksen järjestäjien kanssa. (..)

Kolmas hanke, jossa Huittinen on mukana, keskittyy yritysverkostoihin.

–Yleensä puhutaan työvoiman liikkuvuudesta, mutta tässä mietitään, miten työ voisi liikkua, esimerkiksi erilaisissa alihankintaverkostoissa, Huittisten elinvoimajohtaja Riikka Peippo kertoo.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Lauttakylä-lehden numerosta 45 (6.11.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.