Alkuhermoilusta huolimatta kolme pistettä LP-Vampulalle

06.10.2018 - 21:40 Satu Ojala
Ottelun parhaina palkittiin WoVosta Makena Schoene (vas.) ja LP-Vampulasta Kia Bright. Palkinnot jakoi otteluisäntänä toimineen Huittisten Kesportin puolesta kauppias Timo Haavisto. Kuva: Mauno Kotamäki.

Huittisten Leijonankidassa olivat kannustusjoukot virittäytyneet auttamaan kotijoukkuetta LP-Vampula Huittista minkä pystyivät mestaruusliigan avausottelussa rovaniemeläistä Woman Volleyta vastaan. Kannustus kesti läpi koko ottelun, eikä laantunut missään vaiheessa. Lopulta ottelu huittislaisille erin 3-1(22-25, 25-16, 25/-23, 25-21). Otteluisäntänä toiminut Kesport Huittinen palkitsi kotijoukkueen parhaana Kia Brightin ja vieraista  Makena Schoene.
Ensimmäinen erä oli melkoista virheilyä molemmilta joukkueilta, eikä lentopallon viihdearvo yltänyt etukäteisodotusten mukaiseksi. Vierailijat nousivat ensimmäisen erän voittoon, erityisesti vahvan puolustuspelaamisensa ansiosta.
Toisen erän työvoitto kirjattiin kotijoukkueelle selkeällä piste-erolla, vaikkei peli vieläkään ehjäksi noussut. Vampulan kovat hyökkäykset alkoivat jäämään paremmin kenttään ja omaa peliä jarruttanut hermoilu jäi jo hieman vähemmälle.
Kolmannen erän alussa Vampula ei saanut vastaanottoaan toimimaan ja Rovaniemi repäisi reilnu kaulan erän alkuun. Kotijoukkue kuitenkin kiri eron kiinni ja vei erän lopulta 25-23.
Neljäs erä alkoi kolmannen tavoin Wovon siirtyessä jo 5-10 johtoon. Erän loppu oli Claire Felixin näytöstä, jota erinomaisen Mestaruusliigadebyyttinsä tehnyt Iina Andrikopoulou säesti. Andrikopouloun kehityskäyrä on ollut huimaa. Vielä edelliskaudella kakkossarjaa pelannut harjavaltalaispeluri lähti kehittymään Huittisiin ja viime kauden ykkössarjan ja kesän treenien sataprosenttinen panostaminen on nostanut hänet tasolle, jossa Mestaruusliigapelin jälkeen on tilastomerkintänä kenelle tahansa hyvät pisteet 16/+7. Plussapisteet olisivat olleet paljon isommat, ilman viittä syöttövirhettä.
Lehdistötilaisuudessa kotijoukkueen Kia Bright sanoi olleensa hyökkäyspelissä parhaimmillaan, mutta vastaanotto ei ollut parhaalla tasolla.
LP-Vampulan valmentaja Darko Dobreskov totesi,ett joukkue ei ole vielä sillä tasolla, jolla se haluaa tulevaisuudessa olla. WoVoon nähden ero harjoitusottelumäärissä näkyi, sillä Wovo on pelannut niitä paljon enemmän.
-Suomi on hieno paikka, olen mielelläni täällä. Huittinen on oikeasti eteenpäin haluavalle pelaajalle ehkä paras paikka Suomessa, kiitteli Dobreskov.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.