Kolmesta pankista yksi

06.06.2019 - 15:57 Satu Ojala
Ala-Satakunnan Osuuspankin toimitusjohtajaksi nousee Säkylän Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Katila (vas.) ja varatoimitusjohtajaksi Jari Valonen Köyliöstä. Kari Hänti Vampulasta on integraatioprosessin vastuuhenkilö.

Vampulan, Köyliön ja Säkylän osuuspankkien hallitukset ovat valmistelleet yhdessä uutta pankkia. OP Ala-Satakunnan on määrä aloittaa toimintansa maaliskuussa 2020, mikäli pankkien osuuskuntakokoukset liitoksen hyväksyvät. Kokoukset pidetään syyskuun lopulla.

-Perustamme uuden pankin uudella nimellä kolmesta tasavahvasta pankista. Meidän kaikkien kolmen taseet, asiakasomistajien määrä ja henkilöstön koko ovat samansuuruisia, kertoo Vampulan Osuuspankin toimitusjohtaja Kari Hänti.
Häntin mukaan pankista tulee riittävän suuri, mutta samalla mukavan pieni. Yhdistymisen taustalla ovat tunne, järki ja luottamus. Kolme pientä pankkia ovat löytäneet helposti toisinsa ja luottavat toisiinsa.
Pankkimaailma elää murroksessa, johon on Häntin mukaan reagoitava.
-Konttorissa asiointi on vähentynyt. Nykyään kun asiakkailla on taskussaan älykännykkä, pankkikin on aina mukana. Samaan aikaan kilpailuympäristö on muuttunut ja byrokratia lisääntynyt, sanoo Hänti.

Ala-Satakunnan Osuuspankin toimitusjohtajaksi tulee Säkylän Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Katila ja varatoimitusjohtajaksi Köyliön Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Valonen. Kari Hänti toimii integraatioprosessin vastuuhenkilönä. Johtoryhmän muodostavat Katila ja Valonen sekä Vampulan Osuuspankin asiakkuuspäällikkö Tapio Nieminen. Pankin kaikki kolme konttoria jatkavat toimintaansa entisen tapaan ja asiakkuudet säilyvät ennallaan. Pankilla on yhteensä 19 työntekijää.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.