Kristiina Hautalasta W.A.S.P:iin

06.04.2018 - 05:11 Satu Ojala
Ruotsalainen Attack esiintyi Huhkolinnassa vuosian 1982 ja 1983. Bändin suosituin kappale on Ooa hela natten, joka soi yhä radiossa.

Urheilutalo Huhkolinnan tanssikausi avattiin 10. lokakuuta 1970 tapahtumalla, jossa oli jokaiselle jotakin. Ensimmäisen illan esiintyjinä olivat Kari Larne, Tapio Honkasen yhtye, Kristiina Hautalan yhtye, Lasse Laakso sekä Powerclan.
–Alkuun taloa tehtiin yleisölle tunnetuksi ja tansseja järjestettiin joka viikonloppu syys- ja kevätkaudella. Vanhemman väen tanssit eriytettiin omiksi tapahtumiksi, sillä nuoriso ja vanhemmat eivät käyneet samoissa tansseissa, kertoo Huhkolinnan isännöitsijänä ja tanssien järjestäjänä pitkän päivätyön tehnyt Erkki Jokinen.

Huhkolinnassa järjestettiin tansseja ja discoiltoja ensimmäisenä täytenä toimintavuotena jopa 54. Esiintyjien joukossa oli Suomen eturivin artisteja ja bändejä.

Ensimmäinen ulkomaalainen yhtye oli brittiläinen The Renegades, jonka menestyskappaleita oli Cadillac. Muita ovat ruotsalainen November, espanjalainen Pop-Tops, joka nousi pinnalle Mamy Bluella, englantilainen rock-yhtye Brewsterm Valentino ja amerikkalainen Charles Williams Group. Nämä kaikki keikkailivat Huittisissa jo 1970-luvulla.

1980-luvun esiintyjiä olivat brittiläinen huippubändi Uriah Heep, joka keikkaili Huhkolinnassa 1.10.1982. Ruotsalaisista bändeistä Attack keikkaili Huhkolinnassa jopa kaksi kertaa. Bändin kappale Ooa hela natten on edelleen suosittu. Ruotsalaisista Magnum Bonum ja Freestyle kävivät myös keikalla Huittisissa. Brittein saarilta Huhkolinnan laskeutuivat Vardis ja Dr. Feelgood. Ulkomaisista bändeistä viimeisenä esiintyi amerikkalainen heavy metal-yhtye W.A.S.P.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.