Sähköistä yo-koetta harjoiteltiin Lauttakylän lukiollakin

06.04.2016 - 15:21 Sari Mäkelä
Koulusihteeri Anne Paasikivi ja rehtori Timo Mäkinen katsoivat, että asiat ovat kunnossa ennen kuin Saara Latvanen aloitti sähköisen ylioppilaskokeen valtakunnallisen harjoituksen Lauttakylän lukion juhlasalissa.

Lauttakylän lukiossa ja muissa Suomen lukioissa järjestettiin tänään sähköisen ylioppilaskokeen valtakunnallinen harjoitus. Mahdollisuus oli osallistua maantieteen, filosofian ja saksan lyhyen oppimäärän kokeisiin. Lauttakylän lukiossa harjoitukseen osallistui kolme opiskelijaa. Koe alkoi aamuyhdeksältä ja sitä sai tehdä kuusi tuntia kuten normaalissakin yo-kokeessa.

Huittislainen Saara Latvanen osallistui saksan kokeeseen.

-Sähköinen ylioppilaskoe oli yllättävän selkeä ja helppo tehdä. Ei mitään negatiivista sanottavaa. Koe meni minulta mielestäni ihan hyvin, kiitteli Latvanen.

 Hän odottaa oikeita yo-kirjoituksia hyvillä mielin.

-Kokeen muuttuminen sähköiseksi ei enää jännitä, kun sen pääsi nyt itse testaamaan.

Filosofian kokeeseen osallistuneen Katariina Tuomiston mielestä sähköisessä kokeessa on vielä puutteita, sillä esimerkiksi aineiston saaminen samalle sivulle ei toiminut YTL:n antamien ohjeiden mukaisesti.

-Koe oli paljon erilaisempi kuin aiemmin. Kysymykset olivat muun muassa paljon laajempia, eikä vastausaika tuntunut riittävältä.

Yo-kokeen sähköistäminen toteutetaan vaiheittain syksyn 2016 tutkinnosta alkaen vuoteen 2019 asti. Aikataulu on koekohtainen. Kaikissa reaaliaineissa kokeen kesto on edelleen kuusi tuntia.
Uudistuksen tavoitteena on vastata entistä paremmin nuorten tuleviin osaamistarpeisiin jatko-opinnoissa ja työelämässä. Sähköistäminen antaa tehtävänlaatijoille mahdollisuudet tehdä entistä monipuolisempia tehtäviä ja myös kokelailla on mahdollisuus näyttää laaja-alaisesti osaamistaan.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.