Huovinretkellä yli tuhat hiihtäjää

06.03.2016 - 17:12 Marja-Liisa Hakanen

Huovinretken laturetki saatiin hiihtää hyvissä keliolosuhteissa. Laduille lähti tänään sunnuntaina 1 159 hiihtäjää, jotka sivakoivat yhteensä peräti 28 320 hiihtokilometriä. 
Huovinretkellä oli edustettuna 70 paikkakuntaa. Huittislaisia laduilla nähtiin 75. Moni laturetkeläinen oli varannut hiihtoon paljon aikaa. Suosituin matka oli 35 kilometriä, jonka sujutteli 420 hiihtäjää. Keli suosi erityisesti vapaata hiihtotapaa ja pitopohjasuksella matkassa olleita, mutta voitelupalvelussakin oli ajoittain jopa ruuhkaa. Latumestarit saivat kiitosta latujen kunnosta ja muutenkin vallitsevaan keliin oltiin tyytyväisiä.
-Näin retken jälkeen ei voi olla kuin tyytyväinen päivään. Tuhannen osanottajan rajan rikkominen ei ole nykyään enää itsestään selvää. Mukavaa oli huomata, että tapahtuma oli houkutellut mukaan paljon ensikertalaisia ja monelle päivä oli myös ensimmäinen hiihtopäivä koko talvena, Huovinretki ry:n puheenjohtaja Petri Eskola.
Hän muistuttaa, että hiihtokelit jatkuvat edelleen ja Huovinrinteen ja Virttaankankaan ladut ovat edelleen kaikkien käytettävissä. Varuskunnan ampumakenttäalueelle ei kuitenkaan enää huomenna saa liikkua.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.