Nyt etsitään kesätöitä Huittisten nuorille

06.02.2019 - 05:18 Marja-Liisa Hakanen
-Nyt nuoret hakemaan töitä ja yritykset niitä tarjoamaan. Varmasti on hommia joita jo 15–17-vuotiaat pystyvät tekemään, elinvoimajohtaja Riikka Peippo ja yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Jouni Isotalo toteavat.

Kesään on vielä aikaa, mutta moni nuori miettii jo, mistä saisi kesätöitä.

Samaa asiaa on pohdittu myös Huittisten kaupungin elinvoimayksikössä ja nuorten työpajalla, sillä jokaiselle nuorelle olisi tärkeää saada työkokemusta.

–Jo kahden viikon pestillä on suuri merkitys. Se näyttää nuorille, millaista on hakea ja tehdä työtä, miltä tuntuu, kun saa ensimmäisen palkan ja pääsee käyttämään sen, elinvoimajohtaja Riikka Peippo sanoo.

Kaupunki, Huittisten Yrittäjät, ja Varamiespalvelu aloittavat nyt yhdessä Huima tulevaisuus -kesäduunikampanjan. Tavoitteena on, että kaikki 15–17-vuotiaat huittislaiset saisivat vähintään kahden viikon pestin tulevana kesänä.

Peipon mukaan 18-vuotiaat työllistyvät jo aika hyvin, mutta sitä nuorempien ei ole yhtä helppo löytää työpaikkaa ja heitä halutaan nyt auttaa.

–Kaupungin nettisivuille tulee paikka, jossa voivat ilmoittautua sekä työtä etsivät nuoret että ne yritykset, jotka voisivat nuoria työllistää. Kaupunki palkkaa huhtikuun alusta yhden nuoren, joka ryhtyy täsmäyttämään nuoria ja työtä tarjoavia yrityksiä.

Huittisten Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Isotalo toteaa, että koko yhteiskunnan ongelma on, että työtä on, muttei aina tekijöitä.

–Kesätyöllistäminen voisi olla tärkeä askel, joka osoittaisi nuorille, miten merkityksellistä työn tekeminen voi heidän elämälleen olla. Jo parin viikon työ on parhaimmillaan hyvä motivaattori tulevaisuutta ajatellen.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.