Liigaploki päihitti käsijarru päällä pelanneen LP-Vampulan

06.02.2019 - 22:47 Toimitus
Claire Felix (8) ja LP-Vampulan parhaana palkittu Nayara Ferreira (10) torjumassa LiigaPlokin Jeane Hortonin hyökkäystä. Kuva Mauno Kotamäki.

Kotiyleisö odotti LP-Vampulalta kolmen pisteen voittoa pihtiputaalaisesta LiigaPlokista keskiviikkoiltana Huittisissa pelatusta ottelusta, mutta toisin kävi. LiigaPloki oli nälkäisempi ja onnistui ottelussa saamaan hyvän vireen päälle. Vastaanottopelaaminen oli huomattavasti kotijoukkuetta parempaa ja uhrautuva puolustuspelaaminen sekä Jeane Hortonin ansiokas hyökkäyspeli oli liikaa LP-Vampulalle tänään.
Kotijoukkueen valmistautuminen otteluun oli hyvä ja hieno voitto muutaman päivän takaa oli luomassa uskoa. Lisäksi edellisen pelin tappio Nurmolle olisi kuvitellut tuovan riittävästi nöyryyttä pitääkseen jalat maassa.
Silmin nähden iloinen ja tyytyväinen LiigaPloki vei voiton varsin ansaitusti. Tosin kotijoukkueellakin oli saumat ottaa kolme pistettä, kun se johti neljättä erää 21-18, mutta antoi johdon neljällä omalla virheellään ja samalla koko erän jatkopisteillä 25-27.

Ottelu päättyi erin LiigaPlokin voittoon 2-3 ja eräpistein 25-23, 32-30, 22-25, 25-27 ja 11-15.

Lehdistötilaisuudessa LiigaPlokin Suzanne Horner oli innoissaan voitosta.
-Tuntuu hyvälle. Pelasimme korkealla tasolla joukkueena ja voitimme hyvän joukkueen. Vuosin on ollut vaikea, mutta nyt saimme homman toimimaan, sanoi Horner.
LP-Vampulan kapteenin Iida Paanasen tunnelmat olivat päinvastaiset.
- Ei tunnu hyvältä. Ploki vei meitä lähes joka erässä. Tänään emme saaneet peliä käyntiin. Tällä kaudella on jokainen ottelu on ollut vaikeata Plokia vastaan. Sunnuntaina pelaamme sitten uudessa hallissa ja muutaman kerran olemme päässeet siellä treenaamaan. Sunnuntaina nähdään, sanoi Paananen.
- Tänään olisin ollut tyytyväinen jo yhdestäkin pisteestä ja varsin mukavalta tuntuu hankalan alkuvuoden jälkeen päästä voiton makuun. Edellisestä pelistä jäi maku, että Vampula oli ylivoimainen ja me pelasimme huonosti. Nyt pystyimme paljon parempaan. Kuudennetta sijaa tavoitellaan ja vielä siihen on mahdollisuudet olemassa, sanoi LiigaPlokin valmentaja Jukka Koskinen.
- Liigaploki ansaitsi voittonsa. He olivat erittäin hyviä erityisesti puolustuspelaamisessa. Emme olleet tarpeeksi hyviä erien tärkeissä vaiheissa. Teimme liikaa virheitä yli kahdenkymmenen pisteen saavutettuamme. Toivon ensi sunnuntain ottelutapahtuman olevan spektaakkeli ja saamme hienon näytöksen
kaikille ottelua seuraaville tahoille, totesi LP-Vampulan valmentaja Darko Dobreskov.

LP-Vampulan parhaat pisteiden tekijät olivat Kia Bright 22/+11, Nayara Ferreita 18/+15, Claire Felix 11/+7 ja Iina Andrikopoulou 13/+7.

Sunnuntaina pelit jatkuvat uuden hallin avausottelutapahtumana, kun vastaan asettuu sarjataulukossa samoista sijoista kamppaileva Pölkky Kuusamosta. Otteluun on vapaa pääsy. Ottelun avaa Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio.

KOMMENTIT
8. helmikuu 2019 - 14:57Nimimerkki: Pelle Peloton
Valmennus nukahti ratkaisuhetkillä, paljon kikkoja/joukkoeen herättelyä jäi käyttämättä. Toivon jatkossa aktiivisempaa otetta peluutuksesta vastaaville.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.