Huittisten HarjuHiihto peruuntui

06.02.2017 - 10:39 Mauno Kotamäki
–Liian ohut on lumikerros sunnuntaille suunnitellun Huittisten HarjuHiihdon järjestämiselle, toteavat Pekka Tatti (vasemmalla), Pertti Tiuttu ja Juhani Moisio.

Kolmen sentin lumikerros ei riitä sunnuntaille suunnitellun Huittisten HarjuHiihdon järjestämiseen. Näin totesivat Vampulan ulkoilumajan maisemissa tapahtuman järjestelytahojen edustajat Huittisten Ladun ja Polun Pertti Tiuttu ja Pekka Tatti sekä Vampulan Urheilijoiden Juhani Moisio.
2010-luvulla lumipula on vaivannut laturetkien järjestämistä aiemmin lumivarmoina pidetyissä Harjun maastoissakin. Huittisten HarjuHiihdon edeltäjä, Vampulan laturetki, onnistuttiin järjestämään vuonna 2010 ja HarjuHiihto vuosina 2011–2013. Vuonna 2014 tapahtuma peruutettiin lumen puutteen vuoksi. Kaksi vuotta sitten Huittisten HarjuHiihto hiihdettiin, osallistujia oli 321.
Viime talvena peruutuksen syitä olivat vähäinen lumikerros ja jäiset reitit, tällä kertaa sen aiheuttaa lumikerroksen ohuus.
–Tämä talvi on ollut viime talveakin huonompi. Pitkiä harjureittejä ei ole voinut ajaa lainkaan ja ulkoilumajan lähireitilläkin olen vain muutaman kerran tiivistänyt lumikerrosta, joka on parhaimmillaan ollut vain muutaman sentin paksuinen, toteaa latujen ajaja Juhani Moisio.

KOMMENTIT
7. helmikuu 2017 - 17:50Sunnuntaihiihtäjä
Harjulla on juuri nyt erinomaiset hiihtokelit. Eilen hiihdin ulkoilumajalta eräveikkojen majalle ja takaisin ilman ongelmia. Latu on hiihtäjien tekemä eikä ihan Saariselän tasoa, mutta täysin hiihdettävissä. Nytkin kymmenkunta muuta hiihtäjää oli samalla reitillä. Golf radan kohdilla lunta oli n. 10-20 cm ja todella talviset maisemat. Myös Porsaanharjulle on hyvä hiihtolatu.
7. helmikuu 2017 - 21:00Sunnuntaihiihtäjä
Hiukan ihmetyttää Harjun tilanne kun Säkylä ilmoittaa että Huovinrinteellä kyllä pääsee hiihtämään. https://www.facebook.com/sakylankunta/posts/937020683101096?hc_location=ufi

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.