Omistajanvaihdos on pitkä prosessi

05.11.2018 - 05:43 Marja-Liisa Hakanen
–Työ vie ympäri maakuntaa, mutta pidän siitä. Teen tätä yrittäjämäisesti enkä kellon mukaan, Satakunnan Yrittäjien omistajanvaihdoskoordinaattori Pia Österlund sanoo.

Satakunnan Yrittäjien omistajanvaihdoskoordinaattori Pia Österlundilla on ollut vilkas syksy. Kalenteri on täynnä tapaamisia yrittäjien kanssa, jotka pohtivat yrityksensä myymistä tai ovat jo päättäneet tehdä sen.

–Prosessi vie keskimäärin 13 kuukautta siitä kun myyntipäätös on tehty, sillä yritys pitää valmistella myyntikuntoon. Kun ajatus ensimmäisen kerran vilahtaa mielessä, minulle voi heti soittaa, Österlund sanoo.

Silloin tällöin Österlund kohtaa asiakkaita, jotka ovat päättäneet luopua yrityksestään ja haluaisivat yrityskaupan toteutuvan mahdollisimman nopeasti.

–Hetkessä se ei onnistu. Yritys pitää ensin valmistella myyntikuntoon ja siihen menee aikaa.

Satakunnan Yrittäjät tarjoaa maksutonta neuvontapalvelua sekä omistajanvaihdosta pohtiville yrittäjille että yksityisille ihmisille, jotka harkitsevat yrityksen perustamista. (..)

Satakunnan Yrityspörssissä oli haastatteluhetkellä julkisessa myynnissä 35 yritystä. Kaikki yrittäjät eivät kuitenkaan haluaisi kertoa myyntiaikeistaan julkisesti.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehden yrittäjyys-teemasivuilta
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.