Puukka johdatti LP Vampula Huittisen komeaan voittoon LiigaPlokista

05.11.2016 - 20:46 Timo Talvitie & Minna Karru

LP Vampula Huittinen yllätti mestaruusliigan sarjakolmosen Pihtiputaalla ja voitti Liigaplokin erin 1-3.

Ottelu alkoi hieman odottelevissa tunnelmissa. Etukäteen oli tiedossa, että Plokin ulkomaalaisvahvistus Mezig on takonut  aiemmissa otteluissa suurimman osa Plokin pisteistä. Muutenkin ulkomaalaisiin panostanut joukkue on kerännyt liigassa pisteitä juuri näiden avustuksella. Pelipaikkakohtaisesti Plokin Kmezig ja LP Vampula Huittisen Sow onnistuivat melko tasan, he olivat joukkueidensa parhaat pistenaiset. Mutta LP Vampula Huittinen osoitti laajemman vahvuutensa, kun etenkin Eeva Puukka osoitti vahvuutensa keskipelaajan paikalla.

 

Ensimmäisessä erässä LP Vampula Huittinen nousi ensi kertaa johtoon tilanteessa 15-16 Eeva Puukan ässäsyötöllä. Sen jälkeen loppuerä olikin vieraiden hallintaa. Ässiä syöttivät Taylor Bruns ja Binetou Sow, joka lopussa takoi myös hyökkäyspisteitä. Ploki joutui taipumaan pistein 17-25.

Toisen erän alussa usea LP Vampulan syöttö ei purrut ensimmäisen erän lopun tavoin. Tasoihin joukkue pääsi vasta tilanteessa 14-14. Ploki loki laittoi loppuerän aikana kampoihin hiukan ensimmäistä erää paremmin, mutta ei voinut mitään, toinen erä päättyi 19-25.

Kolmannessa erässä kotijoukkue takoi hetkessä taululle 5-0-lukemat. Aikalisän ja Sow'n ässäsyöttöjen ansiosta LP Vampula Huittinen pääsi pelinsyrjään paremmin kiinni, mutta kotijoukkue oli kuitenkin koko ajan askeleen edellä ja eteni erävoittoon 25-17.

Neljäs erä alkoi huittislaisittain vahvasti, sähäkästi taululle iskettiin luvut 2-9. Liigaploki kuitenkin sinnitteli ja tasoitti tilanteeksi 14-14. LP Vampula Huittinen ei kuitenkaan antanut periksi, vaan eteni erävoittoon 16-25 ja samalla otteluvoittoon 1-3.

Pisteiden teossa kunnostautuivat erityisesti Puukka ja Sow.  Plokin pisteenteko jäi lähinnä Tamara Kmezicin vastuulle. Kolmannessa erässä esiin nousi myös Deprece Washington.

 

 

Päivitetty klo 21.03

 

KOMMENTIT
5. marraskuu 2016 - 21:14Hyvä Huittinen!
Jess!

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.