Liikuntahallin lattia lopultakin kuivumassa

05.10.2018 - 14:45 Satu Ojala
Huittisten uusi liikuntahalli on ulkoa katsottuna valmis, mutta liikuntasalin lattia on vielä kesken. Betonilaatta on kuivunut jo niin paljon, että se ei enää estä joustopuulattian asentamista.

Huittisten uuden liikuntahallin lattian kuivumista on odotettu kuin kuuta nousevaa. Kuivumista on seurattu pitkin kesää ottamalla näytteitä. Tuoreimmat näytteet on otettu 25. syyskuuta. Mittaukset on tehnyt ja tulokset on analysoinut Vahanen Rakennusfysiikka Oy.
-Näytteitä otettiin kolmesta eri kohdasta ja syvemmältä kuin aiemmin. Tulosten mukaan lattian pintakosteus on 55-60 prosenttia, kolmen sentin syvyydestä se on 80-83 prosenttia ja seitsemässä sentissä 82-89 prosenttia. Tavoitearvo kolmessa sentissä on 75 prosenttia ja seitsemässä sentissä 85 eli jälkimmäinen on jo saavutettu, sanoo Huittisten kaupungin tekninen johtaja Ulla Ojala.

-Mittauksissa mentiin myös 22 senttiä paksun betonilaatan läpi. Halusimme selvittää, että pohjaolosuhteet ovat kunnossa. Kesällä kiersi villejä huhuja siitä, että laatan alla on vettä, mutta sitä siellä ei ole. Kuivasta kesästä huolimatta lattian kosteusprosentti nousi kesällä, mutta sille ei ole löydetty mitään järkevää syytä.

-Lattian kuivumista ei enää odotella. Olemme pyytäneet urakoitsijalta esitystä siitä, miten urakka saatetaan loppuun ja missä aikataulussa. Kun saamme esityksen, vastaamme siihen. Lausunnon mukaan lattia on jo riittävän kuiva. Betonilaatan ja joustopuulattian väliin jää noin sentin korkuinen tuulettuva rako, jonka ansiosta betonilaatan kuivuminen voi jatkua pintakerroksen asentamisen jälkeenkin, kunhan tuuletus saadaan toimimaan, sanoo Ulla Ojala.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.