Miljoonaristeys odottaa Uusia tulokkaita

10.05.2012 - 11:28 Marja-Liisa Hakanen
Kuva

Huittisten ydinkeskustaan, Miljoonaristeykseen, suunnitellaan näyttävän taideteoksen hankintaa. Kaupungin maapoliittinen toimikunta esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että risteykseen hankittaisiin Heli Ryhäsen ja Matti Kalkamon suunnittelema Uudet tulokkaat -teos.
Teokseen kuuluu lievästi kumpumainen kivetty liikenneympyrä, kaksi hieman luonnollista kokoa suurempaa ihmishahmoista pronssiveistosta sekä niitä ja liikenneympyrää valaisevat kuusi katulamppua.
Toinen teoksen hahmoista on taiteilijoiden kuvauksen mukaan kiivennyt valotolppaan katsomaan kenties tulevaisuuteen. Toinen istuu ja ihmettelee.
–Kaupalliset palvelut ovat tärkeitä kaupungin vetovoiman kannalta, mutta tarvitaan muutakin. Ihmiset hakevat myös elämyksiä, ja niitä voidaan tarjota esimerkiksi kulttuurin ja taiteen avulla. Kalkamon ja Ryhäsen teos herättäisi varmasti positiivista huomiota ja toisi kaupungille mukavaa julkisuutta, elinkeinojohtaja Eila Törmä toteaa.
Uudet tulokkaat –teoksen materiaalikustannukset ovat noin 30 000 euroa ja taiteilijapalkkio  20 000 euroa eli yhteensä sen verran kuin Miljoonaristeyksen taidehankintaan on talousarviossa varattu.
Mikäli kaupunginhallitus maanantaina hyväksyy taidehankinnan, tavoitteena on, että se valmistuisi jo syyskuussa.

KOMMENTIT
10. toukokuu 2012 - 13:32arto hakanen
Aivan upea teos. Hienoa että osataan olla rohkeita!
10. toukokuu 2012 - 18:33Nimetön
Mitä ihmettä? Tällä rahalla olisi oikeasti tärkeämpääkin käyttöä/tarvetta Huittisissa. Lapsilla pitäisi olla kunnon opiskelu- ja hoitopaikat ja tilat Huittisissa eikä aina väliaikaisratkaisuja (parakit yms). Nyt päättäjät hoi, järki käteen! Lapset tarvitsevat kunnon tulevaisuuden, ei patsaat ja taideteokset jotka vasta katsovat kohti tulevaisuutta!
10. toukokuu 2012 - 23:06Nimetön
Toi risteys ei tarvi enää yhtään näköestettä, muutenkin ajetaan miten sattuu, vilkusta puhumattakaan. Ja rahaa tarvitsee Huittinen järkevämpäänkin!
11. toukokuu 2012 - 10:31Nimetön
Huittisissa tarvitaan ajo-opetusta. ei siellä osata käytäää mitään liikenne ympyrää tai muutenkaan ostata ajaa. Raha voisi mennä parempaankin käyttöön, esim. kouluruoka, teiden kunnossa piti ja yms yms..
12. toukokuu 2012 - 10:26Nimetön
Kaikennäköisiä "peltipoliiseja" on jo keksitty niin eiköhän sijoitettaisi nämäkin rahat veroja keräämään. Toki jos ajatellaan taiteellista puolta niin voisihan nuo patsaatkin pidellä jonkulaisia kameroita jotka räpsisivät vilkkua käyttämättömät autot verokantaan. Olisipa hienompi versio kuin Harjavallan liikenne ympyrässä.
14. toukokuu 2012 - 19:13Nimetön
Eikö Huittisten päättäjät tiedä että näille "kaupungin" taidetouhuille naureskelevat kaikki ulkopaikkakuntalaisetkin,huittislaisista puhumattakaan. Jospa sinne ympyrään tehtäisiin sikapatsas,kun hajutkin ovat jo omasta takaa.
14. toukokuu 2012 - 19:41Nimetön
Kannatan lämpimästi näitä rohkeita vetoja. Piristää kummasti harmaata katukuvaa. Huittisista on hiljalleen tulossa Guggenheim ilman kattoa!
16. toukokuu 2012 - 0:17Vakuutusmies
Kannattaa kyllä tarkaan harkita mihin kohtaan ympyrää nuo teokset laitetaan. Tuo istuva ukko on palasina 110%:n varmuudella ensimmäisen talven jälkeen. Vai lisäisinkö prosenttia vielä? :)))))
16. toukokuu 2012 - 19:11Nimetön
Huittisten rumin katupätkä on ylivoimaisesti välillä Miljoonaristeys-tori. Sillä välillä kostamuslaisetkin tuntevat olonsa kotoisaksi. Itse toivoisin että Doris palaisi pikaisesti katukuvaan, sen alkuperäinen paikka oli sille paras. Sopisi nostaa vaikka korkeammalle jalustalle. Risto Rytin patsas ansaitsisi julkisemman paikan. Tuskin enää tarvittaisiin edes Suojelupoliisia patsaan siirtoon. Funkkistalot voisi luetteloida kaikkien tietoon. Projektin nimi voisi olla Funky Town. Tuo miljoonaristeys, se tulee olemaan kaupungin keskipiste, Huittinen-Mitte. Varokaa siinä peräänajoja!

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.