Syksyllä juhliva yrittäjäyhdistys lahjoitti maksupäätteitä

05.09.2019 - 12:02 Marja-Liisa Hakanen
Huittisten Yrittäjät lahjoitti Lauttakylän lukion ja Pellonpuiston koulun yrittäjäkursseille mukana kulkevat maksupäätteet. Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Isotalo luovutti päätteet Sami Kaiskolle ja Tanja Sairilalle.

Tänään torstaina vietetään Yrittäjän päivää. Nimikkopäivä on Huittisten Yrittäjien puheenjohtajan Jouni Isotalon, sihteerin Sari Pihkon ja hallituksen jäsenen Hanna Immosen mielestä hyvä hetki nostaa esiin erityisesti pienyrittäjiä ja heidän arkeaan, joka ei aina ole ruusuista.
–Esimerkiksi mikroyrittäjien tulotaso ei ole tällä hetkellä kovin hyvä, vaan usein pienempi kuin palkansaajan tulotaso. Yrittäjä mieluummin luopuu omista tuloistaan kuin esimerkiksi lomauttaa tai irtisanoo työntekijöitään. Pienten yrittäjien asemaa pitäisikin pystyä parantamaan.
Isotalo sanoo, että onneksi Huittisissa on havahduttu siihen, että paikallisten yritysten menestyminen on paljolti riippuvainen siitä, mitä julkinen puoli tekee.
–Yritysvaikutusten arvioinnin pitäisikin olla osa julkista päätöksentekoa. Pitäisi aina todeta, mihin kaikkeen päätökset vaikuttavat.
Pienillä yrittäjillä riittää monenlaisia haasteita. Esimerkiksi kivijalkakaupat joutuvat entistä useammin kilpailemaan verkkokaupan kanssa.
–Haluamme kuitenkin uskoa, että erikoisliikkeiden tarve vielä lisääntyy, sillä henkilökohtaisella palvelulla on arvonsa, Sari Pihko sanoo.
Hanna Immonen peräänkuuluttaa enemmän oman paikkakunnan yrittäjien verkostoitumista.
–Jos omasta yrityksestä ei löydy jotakin tuotetta tai palvelua, asiakas voi kuitenkin usein saada sen joltain muulta paikkakunnan yritykseltä. Tätä mahdollisuutta pitäisi muistaa enemmän markkinoita.

Yrittäjän päivän teemana on tänä vuonna Yrittäjyyskasvatus perusopetuksesta korkeakouluun. Aihe on tuttu myös Huittisten Yrittäjille, sillä yhdistys tekee yhteistyötä niin Pellonpuiston koulun kuin Lauttakylän lukion yrittäjyyskurssien kanssa. Yrittäjäkursseille lahjoitettiin tänään torstaina pienet maksupäätteet.
Huittisten Yrittäjät järjestää kaupungin kanssa kaikille avoimen taloushallinnon koulutuksen Yrittäjälantilla 25. syyskuuta. Asiantuntijana ja kouluttajana on KLT, HT, HHJ Kaarina Pyydönniemi.
28. syyskuuta pidetään yhdistyksen syyskokous, jossa muun muassa valitaan yhdistykselle uusi puheenjohtaja, sillä Jouni Isotalo jättää tehtävänsä.
Huittisten Yrittäjien vuosi huipentuu yhdistyksen 90-vuotisjuhlagaalaan, joka pidetään pyhäinpäivänä Tahto Areenalla. Juhlapuhujaksi tulee Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen.

Lue yrittäjäyhdistyksen vilkkaasta syksystä lisää 4.9. ilmestyneestä Lauttakylä-lehdestä

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.

Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.