Uusi uimapaikka Huittisten keskustassa kerää kiitosta

05.08.2019 - 05:13 Minna Karru
Mila Rekikoski (vas.) ja Ella Lindgren viihtyvät vedessä vaikka koko päivän.

Huittisissa on polskittu kesäkuun viimeisestä perjantaista lähtien Karhiniemen uimarannan lisäksi myös melkein kaupungin ydinkeskustassa Loimijoen rannalla. Kaupungin uudistamalla uimapaikalla Koskitien alkupäässä on varsinkin hellepäivinä riittänyt kävijöitä.

Lauttakylä-lehden Facebook-sivulla Riitta Haavisto toteaa, että virta ei ole kovin voimakas, mutta joki on erittäin syvä. Kaupungin puistotyönjohtaja Minna Tömisevä vahvistaa asian.
–Sukeltajan tekemien mittausten mukaan laiturin kohdalla syvyys on 1,8–2 metriä. Parin metrin päässä laiturista syvyyttä on jo neljä metriä, hän kertoo.

Uimalaituri on rannan suuntaisesti entisen venelaiturin paikalla. Venelaituri on siirretty lähemmäs ravintola Wanhaa WPK:ta.

Uimalaiturille on kaksi kulkusiltaa. Lisäksi siinä on tikkaat ja kaksi penkkiä.

Hiekkarantaa ei virtaavan veden takia ollut mahdollista tehdä. Sen sijaan on rakennettiin aallonmurtajatyyppinen louhikkoranta kivikerroksineen.

Rannan alatasanteella on pari penkkiä. Ylätasanteella on kahden pukukopin lisäksi kolme aurinkolaveria, kaksi keinua sekä pöytäryhmä. Paikalla on myös syväkeräysjäteastia.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.