Sade siivittää kansansoutajia – Jokiretkellä soutajia ja melojia noin 450

05.07.2019 - 09:13 Minna Karru
Satakuntalaiselle Osakunnalle Satakunnan Kansansoutu on perinne. Liikkeellä ollaan nyt kahdella venekunnalla. Mukana joella ovat muun muassa kokemäkeläislähtöinen Ville Kopio ja harjavaltalaistataustainen Josefiina Hietanen. Kuva: Satu Ojala

Kesä käänsi aurinkoiset kasvonsa tämän kesän Satakunnan Kansansoudun soutajilta ja melojilta. Lähtöpaikalla Sylvään rannassa Sastamalan Vammalassa riitti silti kuhinaa.
Soutajia ja melojia on kansansoutusihteeri Merja Mahlamäen mukaan ilmoittautunut noin 450. Kirkkoveneitä on matkassa 23, veneitä 35 ja kanootteja 25.

Kansansoutu, 109 kilometrin mittainen retkitapahtuma, järjestetään nyt kolmannenkymmenennen kerran.

Retkiohjelman mukaan kansansoutajat ovat tänään perjantaina Keikyän ruokataukopaikalla Äetsän voimalaitoksen tuntumassa kello 11–13.
Karhiniemen sillan kupeen taukopaikalla Huittisissa ollaan ohjelman mukaan kello 14–16 ja Lauhassa Takalan rannassa kello 16–17.

Ensimmäinen soutupäivä päättyy Risten koululle Kokemäelle ohjelman mukaan iltakuuden jälkeen. Iltayhdeksän soututansseissa musiikista vastaa Törmälä Bros.

Kansansoudun maali on sunnuntaina Porissa. Siellä ollaan retkiohjelman aikaan iltapäiväneljältä.

Huomiselle ja sunnuntaiselle kansansoutupäivälle on povattu hiukan parempaa säätä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.