Isotalo ja Ylikännö puheenjohtajiksi

05.05.2017 - 09:26 Satu Ojala
Kokoomuksen Jouni Isotalo johtaa kesäkuusta lähtien Huittisten kaupunginvaltuustoa ja keskustan Martin Ylikännö kaupunginhallitusta.

Huittisten kaupunginvaltuusto ja kaupunginhallitus saavat kummatkin uudet puheenjohtajat tulevalle valtuustokaudelle. Valtuustoa johtaa jatkossa Jouni Isotalo (kok) ja hallitusta vaalien toinen ääniharava Martin Ylikännö (kesk).Eilen valtuustoryhmien kesken käydyissä neuvotteluissa sovittiin, että valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajiksi nousee Esa Laamanen (kesk), toiseksi Antti Suomela (ps) ja kolmanneksi Maarit Säilä (sd). Hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja on Jani Kiuru (kok) ja toinen Simo Riuttamäki (ps), vaalien toinen ääniharava.

Tarkastuslautakuntaa johtaa tulevalla kaudella Aino Tammi (kok), sivistyslautakuntaa Hannu Haapasalo (kesk), nuoriso- ja liikuntalautakuntaa Joni Immonen (sd), perusturvalautakuntaa Tinja Tähtinen (kok), teknistä lautakuntaa Heikki Virtanen (kesk) ja ympäristö- ja rakennuslautakuntaa Aarno Korpela (sd).

Tulevalle valtuustokaudelle laaditaan valtuustosopimus, jossa asetetaan muun muassa hallituksen toiminnalle tavoitteet. Painopistealueita ovat elinkeinopolitiikka, jota varten perustetaan elinkeinopoliittinen työryhmä, koulutus, talous ja soteuudistuksen lähipalvelujen turvaaminen. Elinkeinopoliittiseen työryhmään jokainen valtuustoryhmä ehdottaa yhden jäsenen. Kouluasioista nousi esille etenkin Kuninkaisten koulutus- ja kulttuurikeskuksen kehittäminen. Neuvottelijat olivat yhtä mieltä siitä, että kaupungilta edellytetään enemmän aktiivisuutta muun muassa Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Sastamalan koulutuskuntayhtymän suuntaan.
-Neuvottelijat haluavat myös uudistaa hallituksen työtapoja. Hallitukseen kaivataan enemmän johtajuutta. Ajatus on, että hallitus pitää jatkossa työkokouksia, kertoo neuvottelujen puheenjohtaja Hannu Haapasalo.

Haapasalon mukaan neuvottelut etenivät sävyisässä hengessä.
Neuvottelijat pohtivat vielä mahdollisuuksia puuttua liikuntahallin sijoituspaikkaan. Hankkeelle on jo myönnetty aloituslupa, mutta he pitivät uimahallin viereistä tonttia ahtaana. Neuvottelijat haluavat vielä selvittää, onko halli mahdollista sijoittaa Lauttakylänkadun toiselle puolelle Kivirannan pellolle.
-Silloin Lauttakylän koulu voitaisiin rakentaa hallin viereen. Visioimme, että Lauttakylän koululta ja liikuntahallilta rakennettaisiin kävelysilta Lauttakylänkadun yli, joka toimisi samalla porttina Huittisten keskustaan, sanoo Haapasalo.

KOMMENTIT
5. toukokuu 2017 - 11:44voittaako järki...
Olipas huikeen hieno uutinen, siis toi liikuntahallia koskeva. Olisihan aivan mahdottoman iloinen asia jos järki lopultakin tulisi esiin. Siis ehdottomasti halli Kivirantaan suojeltavan meijerin viereen ja uusi koulu siihen perään muutaman vuoden kuluttua. Siitä muodostuisi todella hieno alue kokonaisuus.
5. toukokuu 2017 - 13:08Järjen ääni
Älkää nyt hyvänen aika sössikö amatööripoliitikot nyt tätäkin, kerranhan tämä jo on päätetty. Taas maksaa veronmaksajien rahoja, kun joku keksii sitä ha toinen tätä idioottimaista. Hei rakennetaanko sittenkin vaikka Vanhakosken lehtoon se halli ja tehdään riippusilta hallin katolta toiselle puolelle. Tehdään siitä 16 kerroksinen tornihotelli, jossa 30 metriä korkea kiipeilyseinä ja Guggenheim katolla...
5. toukokuu 2017 - 14:52Mia
Miksei sitä nyt voi tehdä uimahallin ja urheilukentän yhteyteen, jolloin siinä olisi hieno liikuntakeskusalue, kun joen toisella puolella on vielä yksityiset hallit. Näin kokonaisuus olisi yritystoiminnalle mahdollisimman suotuisa ha mahdollistaisi kannattavan yritystoiminnan pyörittämisen esimerkiksi kahviotoiminnan suhteen synergiaetujen puitteissa. Ei se halli missään koulun yhteydessä tarvitse olla, käyväthän kaikki muutkin koulut liikkumassa hallilla ilman, että se on omalla pihalla. Mistä tämä ihme lasten paapominen oikein tulee, koko ajan hajottavat vanhaakin hallia minkä ehtivät, kyllä hallilla on muitakin käyttäjiä, kuin yksi koulu.
5. toukokuu 2017 - 15:47Kokonaisuus
Olispa hienoa jos tähän päätökseen pystyttäisiin vielä vaikuttamaan. Sijainnissa jäi kokonaisuus pahasti huomioimatta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tämä päätös vaikuttaa vuosikymmenten tai jopa satojen vuosien ajan.
6. toukokuu 2017 - 8:00Pasi K
Mikä tässä nyt hiertää, että ei voi tehdä tuollaista hienoa liikuntakeskusta, jossa olisi vierekkäin uusi halli, kentät, uimahalli ja joen toisella puolen kohta tekonurmikenttä ja yksityiset hallit. Asiakasvirrasta voisi hyötyä vaikka yrittäjäkin, kunta tekee näistä kyllä tappiota, koska maksuja ei voida ikinä periä palveluista niin paljoa. Silti valitetaan vaikka muutaman euron joituisi joskus maksamaan käyttäjä. Eihän tätä hallia tehdä nyt pelkästään koulua varten, vaan muitakin käyttäjiä on. Ei muillakaan kouluilla koulun yhteydessä ole liikuntahallia. Uuteen kouluun tulee sitten liikuntasali tai jos maalaisjärki palaa, niin Kuninkaisista se jo löytyy, peruskorjataan vaan sieltä tilat.
6. toukokuu 2017 - 8:14Tipi
Kyllä taas viedään veronmaksajaa kuin litran mittaa. Heti kun poliitikot on juuri valittu, niin heti aletaan hassata rahaa hölmöyksiin. Tässä vaiheessahan tulee kaikkein eniten hintaa paikan muuttamiselle, urakoitsijat on valittu, aloituslupa myönnetty jne. hanke pitäisi laittaa jäihin vuodeksi kahdeksi, jotta maanomistukset, luvitukset, tutkimukset, suunnittelut saataisiin toista paikkaa varten tehtyä. Tietysti valtion avustukset hävitään oliko se melkein miljoona euroa. Hinta nousee nykyisestä paljon tai sitten lisätyöveloituksilla hinta nousisi miljoonilla. Eikö tämä jo kerran päätetty.
6. toukokuu 2017 - 8:23veronmaksaja
Veronmaksaja avatkoon lompsaa sanassa tahdissa, kuin poliitikko suutaan, niin kyllä sieltä rahaa saadaan. Meillä Kivirannassa ei hyväksytä hallia rumentamaan maisemaa, tonttini olen hankkinut asuinaluuelta pellon laidasta, en hallin varjosta. Haapasalolle ja muille esitän tontin arvon laskusta johtuvan kompensaatiokorvausvaatimuksen.
7. toukokuu 2017 - 13:06Teemu
Ei sitä sinne peltoon kannata tehdä, polttaa sen taas joku känninen taas, niinkuin sen ladonkin siitä. Ei tuo halli kestä kuin 25 vuotta, kun nykynuorisolle ei pidetä koulussa enää mitään kuria. Siellä keskitytään vaan miettimään millaisessa asennossa läppärillä voi säkkituolissa täyttää työkkäriin ja sossuun hakemuksia. Hajottavat sen nopeammin, kuin nykyisen.
7. toukokuu 2017 - 22:51Vampulan varava...
Jos sitä hallia ei tehdä Vampulaan, niin se paikka on aivan yhdentekevä. Täältä periferiasta käsin sillä ei ole mitään merkitystä, ei meidän koulun oppilaille, eikä urheilijoille. Sen sijaan, jos tontti on oma, on se järkevää tehdä omalle tontille. Jos siitä on jotain yhteistoiminta hyötyjä, että se on liikuntapaikkojen vieressä, se on hyvä. Jos sillä positiivisia vaikutuksia mahdollisesti yksityiseen elinkeinonharjottamisee, sekin on hyvä. Uuden koulun kanssa tämän hallin paikalla ei ole merkitystä. Onnea muuten Jounille ja Martinille.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.