Maisematiemaraton jää toistaiseksi tauolle

05.01.2017 - 13:06 Marja-Liisa Hakanen
Viime syyskuussa Maisematiemaratonin yleisen sarjan voitti Markus Tähtinen (keskellä), kakkonen oli Tuomas Ruohola (vs.) ja kolmas Janne Isoaho. Palkinnot jakoi Matti Lähteenmäki. Kuva: Senni Valiola

Jo 20 kertaa Urjalasta Punkalaitumen kautta Huittisiin juostu Maisematiemaraton jää toistaiseksi tauolle. Maratontapahtuman järjestelytoimikunta päätti joulukuussa, ettei se enää järjestä maratonia. Syynä päätökseen ovat kohonneet kustannukset ja osanottajien väheneminen.
–Selvää syytä juoksijoiden vähenemiseen ei tiedetä, sillä palaute on kuitenkin vuosien varrella ollut varsin positiivista, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Antti Hirvineva toteaa.
Maisematiemaratonin taustayhteisönä on ollut Lauttakylän Lujan ja Punkalaitumen Kunnon muodostama seurayhtymä. Alkuun mukana oli myös Urjalan Urheilijat, mutta se jättäytyi pois joukosta jo vuonna 2008.
Juoksutapahtuman käytännön järjestelyistä on vastannut toimikunta, jota on viimeksi johtanut Antti Hirvineva ja ennen häntä Arto Hakanen, Pekka Peltomäki ja Hannu Rintakoski.
Ensimmäinen Maisematiemaraton juostiin 1997.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.