Lauttakylän uusikin koulu tehdään KVR-urakkana?

04.12.2019 - 05:28 Minna Karru
Lauttakylän koulun kolmasluokkalaiset kirjoittivat mitä uudessa koulussa pitäisi olla. Kolmasluokkalaiset ovat nykyisistä oppilaista vanhin ikäluokka, joka siirtyy uuteen kouluun, mikäli se valmistuu lukukaudelle 2022-2023. Kuva: Hanna-Mari Marttila

Lauttakylän uudesta koulusta tulee Huittisten kaupungin toinen rakennus, joka on tehty kokonaisvastuurakentamis-urakkana, mikäli koulurakentamisen ohjausryhmän esitys hankeohjelmasta hyväksytään valtuuston kokouksessa 16.12. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa 9.12. KVR-urakassa urakoitsija hoitaa sekä suunnittelun että rakentamisen.

–Kaupunki siis valitsee urakoitsijan, joka valitsee yhteistyökumppaniksi suunnittelijan, joka suunnittelee rakennuksen, kaupungin rakennuspäällikkö Arto Suuniitty vääntää rautalangasta.

Kokonaisvastuurakentamista on hänen mukaansa Suomessa käytetty jo jonkun aikaa myös koulujen rakentamisessa. Huittisissa sillä systeemillä on tehty nykyinen Lauttakylän väistökoulu. Muussa rakentamisessa käytäntö on ollut olemassa jo pidempään. Huittisissa uusi vesitorni on rakennettu kokonaisvastuu- urakalla.

–Rakentajilla on jo paljon hyviä esimerkkikohteita kouluistakin. Isoilla rakennusliikkeillä on omia suunnittelijoita tai muita yhteistyökuvioita, joita he hyödyntävät kokonaisvastuurakentamishankkeissaan, Suuniitty selittää.

Mikäli asiat etenevät ilman viivytyksiä, urakoitsijoiden kaksivaiheinen kilpailutus voidaan aloittaa ensi vuoden helmikuussa.

–Jos kuitenkin esimerkiksi Huhkolan alueen kaavasta tulee valituksia, hanke voi siirtyä eteenpäin 1–2 vuotta, Suuniitty sanoo.

 

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 49 (4.12.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä. Joulutarjous löytyy täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.