Tuore yrittäjä tummentaa auton laseja – Toimintaa säätelevät lakipykälät

04.11.2019 - 05:25 Pipsa Vatanen
Yrittäjä Nico Kömillä on lähes täyskaima, kiikkalainen Road Racing -kuljettaja Niko Kömi. –Tiedän kyllä hänet, mutta emme ole koskaan tavanneet, emmekä ole sukua. Hän on niitä Vammalan Kömejä

Kun Nico Kömi, 23, seuraa Huittisissa liikkuvia autoja, tarkka silmä huomaa ajoneuvoissa ominaisuuksia, joita tavallinen tallaaja ei välttämättä näe.

–Jos auton laseja tummentaa harrastelija, niin kalvoihin voi tulla ilmakuplia tai vekkejä. Myös yliteipatun auton erottaa. Seudulla liikkuu ainakin yksi menopeli, joka on maalauksen sijaan teipattu, Kömi selittää.

Hän perusti oman moottoriajoneuvojen ja kiinteistöjen tummennuksiin erikoistuneen yrityksen alkuvuodesta. Ajoneuvoasentajaksi valmistunut Kömi käy päivätöissä Autohuolto Kannistolla, mutta Nico´s Design työllistää häntä iltaisin ja viikonloppuisin. Yritys tekee pelkästään lasien tummennuksia.

–Kun on vielä nuori, niin virtaa riittää. Voisi sanoa, että harrastuksesta tuli sivutoiminen työ.

Kalvotuksiin Kömi tutustui jo nuorena poikana. Silloin hän muun muassa muutti kavereidensa mopoautojen ilmeitä tummentamalla laseja. –Mutta se oli sellaista harjoittelua vasta. Aikuisena kipinä syttyi uudelleen. (..)

Suomen laki määrittelee säännöt, joiden rajoissa moottoriajoneuvojen ikkunoita saa tummentaa. Esimerkiksi tieliikennekäytössä olevien autojen etuovien lasien tai tuulilasin tummentaminen on kielletty. Henkilöauton takalasit taas voi halutessaan tummentaa vaikka mustiksi.

Kömin mukaan laki saa kommentteja sekä puolesta että vastaan.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Lauttakylä-lehden Tarmo-Yrittäjäliitteestä (6.11.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.