Veroprosentteihin esitetään korotuksia

04.11.2016 - 08:55 Satu Ojala

Maanantaina kokoontuva Huittisten kaupunginhallitus käsittelee ensi vuoden veroprosentteja. Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa esittää, että kunnallisveroa korotetaan 0,25 prosenttia, vaikka budjetti jää siitäkin huolimatta vahvasti alijäämäisesti.
–Velkaannumme edelleen, koska vuosikate ei kata investointejamme. Talousarvioehdotuksessa esitetään lisäresursseja varhaiskasvatukseen, hammashoitoon, kotihoitoon ja omaishoitoon. Investoinneista suurin on uusi liikuntahalli, jonka rakentaminen alkaa ensi vuonna, sanoo Peltomaa.
0,25 prosentin korotuksella saadaan kaupungin kassaan 320 000 euroa. Kiinteistöverojen korottamisessa kaupunki on pakkotilanteessa, kun valtio nostaa kiinteistöverojen alarajoja. Peltomaa esittää yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi 0,96, vakituisten asuntojen 0,44, muiden asuinrakennusten 1,0 ja voimalaitosten 2,71. Kiinteistöverot tuottavat kaupungille 293 000 euroa, mutta siitäkin huolimatta talousarvioehdotus on 1,7 miljoonaa alijäämäinen.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.