Liigaplokille voitto vuoristoratapelistä

04.10.2019 - 21:56 Satu Ojala
LP-Vampulan libero Emilia Joensalo (vas.) sai ottelusta pro libero-pisteen. Kuvassa myös passari Klara Peric ja hakkuri Iina Andrikopoulou sekä parhaana pelaajana palkittu Jenni Jantunen.

LP-Vampula Huittisen ja pihtiputaalaisen LiigaPlokin mestaruusliigaottelu Tahto-Areenalla oli tänään hyvin ailahtelevainen. LP-Vampula aloitti ottelun erinomaisesti. Aloitukset nousivat hyvin, etenkin Rahima Agrebi 75 prosentin ja libero Emilia Joensalo 45 prosentin nostotarkkuudella mahdollistivat  kotijoukkueen monipuolisen hyökkäyspelin. Vampula vei ensimmäisen erän pistein 25-16.
Toisessa erässä osat vaihtuivat ja erä vieraille yhtä selvästi kuin ensimmäinen Vampulalle, pistein 21-25. Kolmaskin erä oli vieraiden heiniä pistein 16-25, mutta neljännessä kotijoukkueen taistelutahto heräsi jälleen ja erä Vampulalle pistein 25-17.
Viidennen erän alku oli tasainen, mutta sitten Vampula sortui virheisiin ja vastaanotto mureni. Erä LiigaPlogille pistein 7-15 ja koko ottelu erin 2-3. Kaksi sarjapistettä matkusti Pihtiputaalle, yksi jäi kotijoukkueen plakkariin. 

LiigaPlokin parhaana palkittu ja maajoukkueessakin loistanut Salla Karhu piti taistelua hyvänä, vaikka ottelu alkoikin liian syöttö-vastaanottopainotteisesti.
-Viimeiseen erään olen tyytyväinen, Meillä vasta kolmas peli ja vielä pelaaminen vaatii joukkueelta hioutumista yhteen. Plokissa olen tykännyt olla ja mitalipeleihin tietysti tekee mieli, sanoi Karhu lehdistötilaisuudessa.
- Tiukkaa kamppailua, mutta turhan virhealtista ja vaihtelevaa. Keskittyminen taisi ensimmäisen erän jälkeen meiltä hiukan herpaantua. Joukkueena aletaan peli peliltä päästä paremmin juonesta kiinni. Itsekin olen oppinut ottamaan hieman paremmin vastuuta, vaikka nuorena pelaajana joukkueessa mukana olenkin, sanoi LP-Vampulan palkittu Jenni Jantunen.

-Me odotimme erittäin vaikeata peliä. Vampula on hyvä joukkue ja viiden tunnin matkustaminen vaikeutti meiltä peliin sisään pääsemistä. Olimme riittävän kärsivällisiä ja saimme voiton. Pistejako oli tänään mielestäni juuri sellainen kuin pitikin, sanoi LiigaPlokin valmentaja Alessandro Lodi.
Lp-Vampulan valmentaja Darko Dobreskov ei ollut lopputuloksesta kovin surullinen.
-Osoitimme, että pystymme parantamaan peliämme joka ottelussa. Tulos oli oikeutettu ja uskon, että molempien joukkueiden kehitystä kannattaa seurata jatkossa, sanoi Dobreskov.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.