Seutulippujen tilalle työmatkaliput

04.09.2019 - 09:42 Satu Ojala
Seutulipun muutos työmatka- lipuksi näkyy Huittisten ja Tampereen välisessä liikenteessä siten, että kortit kelpaavat nyt vain Länsilinjojen vuoroilla.

Työmatkaliikenteeseen aikanaan kehitetyt seutuliput haudataan maan uumeniin tämän vuoden aikana.
Huittisten kaupunki irtisanoi Matkahuollon kanssa tekemät seutulippusopimukset jo elokuun alusta lähtien. Syynä irtisanomiseen on vuosi sitten voimaan astunut liikennepalvelulaki. Seutulippujen rahoittaminen entiseen tapaan ei ole uuden lainsäädännön mukaan enää laillista.
Seutulippujen lopettaminen ei saa suurta kannatusta liikennöitsijöiltä.
Länsilinjojen hallintojohtaja Kari Keinonen on Lauttakylän Auton aikoina ideoinut seutulipun, joka otettiin eri puolilla Suomea käyttöön. Seutulipussa asiakas maksoi noin puolet bussiyritykselle tulevasta tulosta ja kunnat ja ely-keskus toisen puolen.
–Se on ollut hyvä tuote, jolla työmatkalaiset pääsivät edullisesti töihin ja kotiin, vaikka he käyttivät eri liikennöitsijöiden vuoroja. kertoo Kari Keinonen.
Seutulippujen loppumisen syy on Liikenne- ja Viestintäministeriön tulkinta lippujen tuen lainmukaisuudesta.
Ely-keskus kilpailutti viime vuoden lopulla Huittinen–Tampere-välin liikennöinnin käyttöoikeussopimuskilpailutuksena ja määritteli työmatkalipuille hinnat, jotka Keinosen mukaan noudattelevat seutulippujen asiakashinnoittelua.
Länsilinjat voitti kilpailussa reitin ja myy nyt asiakkailleen Tampereen ja Huittisten välille työmatkalippuja.

Lue juttu loppuun tänään 4.9. ilmestyneestä Lauttakylä-lehdestä.

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.

Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.