Lampaantäyteistä elämää

04.09.2018 - 05:12 Marja-Liisa Hakanen
Ihantolan lammastila toimii Sakari Tuomolan sukutilalla, jossa aikoinaan kasvatettiin sikoja. Viimeiset siat pantiin pois 1990-luvun lopulla, osa pelloista laitettiin pakettiin ja osa vuokrattiin.

Kun Ihantolan lammastilan isäntäpari Sakari Tuomola ja Veera Hongisto kävelee helteisenä kesäpäivänä kohti lampolaa, alkaa kaurapellon takaa kuulua kovaääninen bä-ää, bä-ää. Esiin nousee monta lampaan päätä ja yhtäkkiä eläimet pinkaisevat juoksuun niin, että pelto tömisee.

–Sama reaktio joka kerta, kun ne näkevät meidät. Alkuun tuntui, että määkinä on korvia huumaavaa, mutta nyt siihen on jo niin tottunut, ettei sitä oikeastaan huomaa, Sakari Tuomola sanoo.

Lampaat tietävät, että kun isäntäväki tulee, se tietää yleensä ruokaa. Ja ruoka maistuu lampaille ihan aina.

Ihantolassa Huittisten Sorvolassa on ollut lampaita vasta reilun vuoden verran. Sakari Tuomola oli pitkään miettinyt, että olisi mukava saada tilalle jotain eläimiä. Hän otti viime kesänä ensin kymmenen kesälammasta, ja sitten vielä seitsemän lisää.

–Olen joskus tehnyt lomitushommia Vampulassa Torikan lampolassa, joten lampaat olivat sikäli hiukan tuttuja, Tuomola kertoo.

 

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden 5.9. ilmestyvästä Ruoka-aitasta.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.