Keltaiset karhiniemeläiset muistuttavat oikeasta nopeudesta

04.05.2016 - 16:53 Minna Karru
Karhiniemi-liivin ovat päällensä vetäneet Matti Hietanen (vas.), Onerva Meriniemi, Sofia Hietanen, Alisa Hietanen, Eeva Hietanen, Leevi Lähteenmäki ja Matias Hietanen.

Huittisten Karhiniemellä on ideoitu keltaiset huomioliivit, joiden selkään on painettu 60:n nopeusrajoitus. Liiveillä halutaan muistuttaa, että Karhiniemi on asuttu kylä, ei pelkkä tie.
–Tie on kapea, mutta vilkasliikenteinen, eivätkä kaikki kuskit muista, että tiellä on koko matkan kuudenkympin rajoitus, toteaa liivi-idean isä Matti Hietanen, jolta kyläläiset voivat hakea oman liivinsä.

Karhiniemeläiset haluavat hidastaa liikennettä myös oikeilla 60:n liikennemerkeillä, niistä on keskusteltu sekä ely:n että Destian ammattilaisten kanssa.
–Yleensä nopeusrajoitusmerkkejä on 2-3 kilometrin välein, Karhiniemellä merkkien väli on reilut viisi kilometriä, sanoo kyläläinen Sirkka-Liisa Pakkonen.

Lopullisena tavoitteena aktiivisillä kyläläisillä on leveämpi tie tai kevytväylä.

 

KOMMENTIT
4. toukokuu 2016 - 23:05Jari Eno
Hieno idea, KIITOS Matti ja muut kylätoimijat. Huittisten pyöräilijät kiittää ja noudattaa !

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.